25 de agost de 2015
25.08.2015
Compareixença demà pels incidents al Parlament

Demanen un "debat serè" sobre el 'top manta' amb el món local

La portaveu Neus Munté recorda que el conseller d'Interior compareix demà dimecres per donar explicacions sobre el cas de Salou

25.08.2015 | 18:42

La portaveu del Govern, Neus Munté, ha remarcat que en l'acció per abordar el fenomen el 'top manta' inclou tres perspectives ben diferenciades. La primera tractar la venda ambulant il·legal perquè és un comerç que no paga les taxes establertes. La segona lluitar contra la màfia que distribueix els productes falsificats. La tercera procurar un "reinserció" per a molts dels manters, en risc d'exclusió social. En qualsevol cas, el debat que cal obrir per encarar aquesta situació "s'ha de mantenir de manera serena" i s'ha de fer respectant les competències de les diferents administracions, especialment "el món local". El conseller d'Interior, Jordi Jané, compareix demà al Parlament.

La portaveu Munté ha recordat que està prevista per demà dimecres la compareixença del conseller d'Interior, Jordi Jané, i del director de la policia catalana, Albert Batlle, davant de la diputació permanent del Parlament per donar explicacions sobre l'operació policial de Salou, on va morir un home senegalès fugint dels Mossos.

Munté inclou que ambdós compareixen "a petició pròpia" i ha confiat que la participació serveixi per informar "amb la màxima transparència". La portaveu també ha defensat l'excel·lent tasca que els Mossos i les policies locals fan en el seu dia a dia "defensant la seguretat de tots".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema