El president del Govern, Artur Mas, es veurà forçat a comparèixer a la comissió d'investigació sobre el cas Pujol, un cop ERC ha registrat la petició perquè ho faci. Els republicans s'han sumat d'aquesta manera a la resta de l'oposició, que feia mesos que ho reclamava. Esquerra havia evitat la compareixença de Mas en tres ocasions, al·legant que una comissió d'aquest tipus no era l'àmbit adequat perquè el cap de l'executiu donés explicacions. Preferien que, a petició pròpia, comparegués a la Comissió d'Afers Institucionals. Mas no ho ha demanat i la paciència dels republicans s'ha acabat, fet que ha motivat el canvi d'opinió. La petició d'ERC i una idèntica de C's es votaran aquest mateix dilluns.

La comissió d'investigació sobre el frau, l'evasió fiscal i la corrupció política decidirà aquest dilluns si cita a comparèixer al president de la Generalitat. Un cop ERC ha registrat una petició en aquest sentit, tot apunta a què Artur Mas serà forçat a comparèixer. Els republicans havien votat en contra d'aquesta possibilitat en tres ocasions impedint que s'inclogués el nom de Mas a la llista dels més de 150 compareixents.

El PPC i C's també han insistit aquest dilluns en la compareixença del president de la Generalitat. Els populars han registrat una petició perquè Mas doni explicacions davant del Ple del Parlament, un cop conegut que al sumari del cas ITV, l'exnúmero 2 de CDC, Oriol Pujol -imputat per diversos delictes-, introduïa el nom del president en diverses converses. Pel que fa a C's, reclamen que Mas comparegui o bé a la comissió d'investigació, o bé al Ple o bé a la Comissió d'Afers Institucionals.