El conseller d'Interior, Felip Puig, s'ha mostrat convençut que les informacions del diari 'El Mundo' no alteraran la voluntat dels ciutadans en les eleccions de diumenge. Puig ha indicat que s'han posat en marxa "determinades forces del mal" per evitar un "procés de decisió democràtica". El conseller, d'altra banda, ha confirmat que aquest dimarts tant ell com el Departament d'Interior presentaran les respectives querelles per injúries i calúmnies contra El Mundo i contra els periodistes que signen les informacions. Puig ho ha dit dit a Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental), on ha assistit a un acte electoral.

El conseller d'Interior ha assegurat que les informacions que publica el diari 'El Mundo' són "rotundament falses". Ha manifetsat que "mai ha cobrat diners provinents de donacions il·legals" i que desconeix d'on apareixen les informacions que el vinculen a una persona que respon a les inicials FP i que resideix, com ell, a Vallromanes (Vallès Oriental). El rotatiu madrileny ha publicat que Puig va cobrar 250.000 euros del Palau.

D'altra banda, Puig també ha subratllat que els Mossos d'Esquadra mai han manipulat, ocultat o deixat de facilitar proves del cas Palau, com també publica el diari 'El Mundo'. Ha afegit que el cos ha actuat sempre correctament i "d'acord amb les instruccions del jutge i la Fiscalia". "Ni ara sota el meu comandament ni abans sota el comandament d'un altre conseller els Mossos han actuat de manera irregular", ha etzibat. En aquest sentit, ha assegurat que totes les proves han estat lliurades al jutge.

"No tot s'hi val"

Puig, visiblemente molest, ha assegurat que aquestes informacions "no són per sortir del pas" i ha assegurat que són accions "que intenten sotmetre la democràcia a la seva voluntat amb titulars que menteixen i falsegen". "Hem de dir que no tot s'hi val", ha etzibat.

El conseller, tot i així, s'ha mostrat convençut que aquestes ìnformacions no alteraran la voluntat dels ciutadans de cara les eleccions del 25 de Novembre. En el mateix sentit, ha indicat que els ciutadans "deuen poder observar" que s'han posat en marxa "determinades forces del mal per evitar un procés de decisió democràtica".

Les querelles, aquest dimarts

Davant de tot plegat, el conseller ha confirmat que tant ell com el Departament d'Interior presentaran aquest dimarts les respectives querelles per injúries i calúmnies contra 'El Mundo' i contra els periodistes que signen les informacions. Ha afegit que es podran interposar també contra aquelles persones que, amb el desenvolupament de la querella, es demostri que han resultat impulsors o motivadors. Puig ha explicat que el rotatiu de Madrid no va avisar-lo el dia abans de la publicació d'aquestes informacions.