La Fiscalia demana deu mesos de presó per al líder de PxC, Josep Anglada, per haver agredit el seu fill, de 26 anys, durant una discussió que es va originar en el seu domicili de Vic per un gat.

A més, el fiscal insta el jutge a dictar una ordre d'allunyament d'un any durant el qual no es podria acostar al seu fill, amb el qual ja no conviu, i el domicili del qual es troba a uns dos quilòmetres de la casa familiar, segons ha confirmat Anglada aquest divendres a Europa Press.

El líder de PxC, conegut per proposar una política radical contra la immigració il·legal, va haver de declarar el dia 25 d'octubre al jutjat de Vic per aquests fets, després d'haver estat denunciat pel seu fill.

Anglada ha volgut restar-li importància a un cas que ha considerat sense transcendència i d'àmbit familiar, i s'ha mostrat optimista sobre la sentència del jutge: "El fiscal pot dir missa", ha considerat.

Al polític se li han acumulat les cites amb la justícia, doncs divendres que ve està previst que el Jutjat de Manresa dicti la sentència sobre la seva presumpta implicació en la difusió a Vic de pamflets electorals xenòfobs el 2007, i a més la Fiscalia ha obert una investigació per altres fullets també contra els musulmans editats a Sant Adrià de Besòs (Barcelona).