El diputat d'ICV-EUIA al Parlament, Jaume Bosch, ha sol·licitat aquest dilluns que el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, comparegui davant la Comissió d'Interior de l'hemicicle català per exposar el seu informe sobre l'actuació del departament d'Interior els dies 27 de maig a la plaça de Catalunya de Barcelona i el 15 de juny davant del Parlament. Segons Bosch, l'informe elaborat pel Síndic deixa en evidència les explicacions aportades pel conseller Felip Puig davant la Comissió d'Interior del Parlament i veu necessari que els diputats de la comissió pugin escoltar les conclusions de l'informe del Síndic.

Considera que la compareixença és necessària per si cal tornar a exigir responsabilitats polítiques al conseller d'Interior.

Bosch ha recordat que aquest informe se suma a l'elaborat per Amnistia Internacional i que cada vegada és més evident que ICV-EUIA tenia raó d'exigir la dimissió de Felip Puig.

Segons ICV-EUIA els fets no poden arxivar-se sense una nova investigació interna i la seva presentació davant el Parlament, la qual cosa implicaria una nova compareixença de Felip Puig a la Comissió d'Interior per donar la seva versió sobre les crítiques plantejades per Ribó.