Aquesta acció ha arribat després de les queixes dels veïns i l'aparició d'imatges sobre prostitutes que exercien la prostitució a ple carrer.

L'operatiu, en què hi ha participat un total de cent agents i que ha durat des de la una de la matinada i fins a les sis, ha permès detenir setze persones, entre aquestes dotze homes i quatre dones, que es trobaven en situació irregular, a més de la identificació de 78 persones, segons fonts de la policia espanyola. Així mateix, la Guàrdia Urbana ha aixecat diverses actes per incivisme.

Al mes de maig d'aquest any una altra operació contra la prostitució al barri del Raval que va dur a terme la policia estatal, Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana va acabar amb Disset detinguts i 135 persones identificades. Aquesta actució policial s'afegia a les que ja s'havien anteriorment en diversos prostíbuls dels districtes de Sarrià-Sant Gervasi i l'Eixample de Barcelona.

El Departament d'Interior s'ha compromès a traslladar al Govern la petició dels veïns i comerciants la possibilitat de fer una llei que regularitzi i prohibeixi la prostitució al carrer. Interior també s'ha compromès a mantenir el reforç policial als carrers de Barcelona a la tardor.