La germana de la princesa d'Astúries, Telma Ortiz, va ser nomenada subdirectora de Projectes del Departament de Relacions Internacionals de l'Ajuntament de Barcelona, amb l'objectiu d'enfortir els vincles amb l'Àsia i el Pacífic. El consistori barceloní va comunicar que la subdirecció de Projectes, així com la de Programes, àrees geogràfiques i xarxes internacionals, coordinada per Mònica Batlle, són fruit de la reestructuració del departament de Relacions Internacionals, que dirigeix Josep Roca des del març.

Telma Ortiz, que es va incorporar ahir a la feina a l'Ajuntament, s'encarregarà d'obrir noves relacions amb països com l'Índia, el Pakistan, les Filipines o el Vietnam, i enfortir les ja iniciades amb la Xina i el Japó.

Des d'aquesta subdirecció també es coordinarà la participació de Barcelona en l'Exposició Universal de Xangai i les activitats de la capital relacionades amb la pròxima presidència espanyola de la UE. Així mateix, Ortiz intentarà exercir un lideratge de Barcelona com a capital del Mediterrània.

L'Ajuntament de Barcelona va destacar que Telma Ortiz, llicenciada en Econòmiques per la Universitat de Barcelona, "té una àmplia experiència al camp internacional, sobretot en projectes de cooperació i desenvolupament a Àsia, Àfrica i Amèrica Llatina".