Sóc molt crític amb la gestió de Joan Saura al capdavant d'Interior. Però opinadors propers a Convergència -algun amb notables contradiccions com posa de relleu Joan Ferran al seu bloc- aprofiten per llençar-s'hi al coll arran de la darrera sentència 'light' sobre els fets a la comissaria de les Corts. No tota la culpa és del conseller. Les imatges no ?enganyen.

Els impostos de ZP

Dijous passat sentia Antonio Franco a la tertúlia de TV3 dient que la pujada d'impostos de Zapatero és "imprescindible". Em vaig quedar glaçat: llavors per què el president del Govern espanyol no ho feia abans de les eleccions? Cal recordar que al primer Consell de Ministres després de les europees ja va apujar els impostos de la gasolina i el tabac.

Bocamoll

Quan Laporta va arribar al càrrec de president del FC Barcelona pintava bé la cosa. Per primer vegada hi havia un president d'un club de futbol que no s'assemblava als presidents que hi havia hagut fins ara com ara Jesús Gil o Ruiz de Lopera. Malauradament, no es van complir les expectatives. A més, després del triplet porta gairebé una quinzena d'aparicions públiques per treure pit. Res a veure amb la discreció de Guardiola, que ha desaparegut fins a la propera temporada

Millor Rahola

Crec sincerament que, amb el canvi a La Vanguardia de Baltasar Porcel per Pilar Rahola hem sortit guanyant. Clar que jo no he estat mai porcelista des que, quan vaig entrar de becaria a La Vanguardia, em vaig assabentar què cobrava per la seva columna -i estic parlant de mitjan anys 80- i dels cinc milions en taxis pagats per l'Institut Català de la Mediterrània quan ell n'era el màxim responsable.

Un cessament que arriba tard

Si finalment van cessar Oleguer Sarsanedas de director de Catalunya Ràdio el passat 20 de juny perquè se li va permetre fer fitxatges externs i refer tot l'equip directiu de Catalunya Ràdio ara fa sis mesos?. El passat mes de desembre, en efecte, va incorporar Frederic Porta -excap de premsa del Fòrmu- com a subdirector de porgrames. També va nomenar Santi Carreras nou director de Programes; Agustí Esteve, cap d'Informatius; i Jordi Itúrria, cap d'Esports. A més va crear l'àrea d'Estratègia, amb Marc Vicens, i va nomenar Josep Sanz cap de gabinet i comunicació.

I els informes?

El passat 16 de juny el Govern va reiterar, amb un comunicat de la Direcció General de Comunicació, que "garanteix a tots els diputats i diputades el lliure accés als informes encarrregats pels departaments". Quan ja ha passat gairebé un any, encara no en sabem res de res. Sense dubte, una mostra de transparència.

Un país de funcionaris

Surt el conseller d'Economia, Antoni Castells, i anuncia unes mesures d'estalvi de 900 milions que, bàsicament, consisteix en no cobrir enguany les vacants de funcionaris. Però el Govern català ha incrementat la plantilla de la Generlaitat entre els anys 2006 i 2009 en un 8'5% en passar de 165.000 a 179.000, de 187.000 a 219.000 si es té en compte també els organismes autònoms i les empreses públiques.

Torna Josep Pla

Després de la Bernat Metge, llegeixo a La Razón dilluns passat que Edicions 62 planeja ara la reedició ?completa de les obres completes de Josep Pla. Això sí, sense el polèmic índex del volum 46. Sense dubte una bona iniciativa, però algú s'hauria d'atrevir amb l'índex.

Vicenç Ferrer

Fins i tot Arturo San Agustín critica a El Periódico, dimecres passat, les absències en el funeral de Vicenç Ferrer. "Quina vergonya, senyors del Govern i de la molt il·lustre oposició". Això sí, demà dilluns, el vicepresident se'n va a l'Hospitalet de l'Infant (Baix Camp), al costat de casa, a inaugurar les noves piscines municipals.

Les despeses, a internet

En una roda de premsa vaig suggerir al conseller de Governació, Jordi Ausàs, que pengessin les despeses a Internet. Va dir, per compromís, que prenia nota del suggeriment. En canvi, a Anglaterra han decidit fer-ho després de la polèmica amb les despeses dels diputats. Caldria seguir l'exemple.

Sant Joan

Amb una cosa estic d'acord amb Salvador Sostres: en el rebuig als petards. Encara que, com a pare, no em veig amb cor de prohibir-los als meus fills. Malgrat ser una de les revetlles més tranquil·les dels últims anys -el curs escolar ha acabat just unes hores abans i la crisi també es nota-, 35 persones han patit traumatismes o amputacions.