Segueix-nos a les xarxes socials:

Roses

Job Fontes crea un cartell que transmet l’alegria del Carnaval

L’il·lustrador rosinc ha imaginat unes sardines en llauna disfressades i de colors alegres i vius

Job Fontes crea un cartell que transmet l’alegria del CarnavalAjuntament de Roses

Fa poc temps que el rosinc Job Fontes es dedica a la il·lustració. Era una passió que duia incrustada ben endins –l’àvia és pintora– i que ara ha deixat aflorar públicament gràcies al cartell de Carnaval de Roses 2022. Fontes ha apostat per una proposta «divertida i alegre» amb unes sardines en llauna, evidentment disfressades, en primer terme i amb la façana marítima i el mar de teló de fons. Tota una declaració d’amor al poble on va néixer, viu i treballa.

Les sardines, explica, no només serveixen per evocar el final del Carnaval i les arrels pesqueres de Roses, sinó que també són «una metàfora del fet de tornar a obrir la llauna després de molt temps tancats a casa». Fontes ha volgut defugir conceptes ja tocats en anteriors cartells, com la badia o el castell de la Trinitat, i ha apostat per mirar a mar, «l’element que ens fa ser a tots més rosincs» i per donar visibilitat a edificis singulars del nucli, com ara Ca l’Anita. L’opció d’utilitzar una paleta de colors alegres –liles, blaus– converteix el cartell en un aparador fresc i divertit. «Volia que fos fàcil d’interpretar», assegura plenament conscient de com de diferent serà aquesta edició del Carnaval però molt content de viure-la. «Roses ha fet una aposta arriscada pel Carnaval, però al final crec que ha sortit bé», reflexiona afegint que ell mateix se sumarà a la festa, «no podia ser d’altra manera».

Job Fontes es va introduir en el món de la il·lustració de forma autodidacta i des de fa un temps intenta fer-se un lloc. Admet que és això el que el fa «feliç» però que és conscient de la dificultat. Continua fent temporada d’estiu en un bar de Roses i no ha renunciat, els hiverns, a viatjar pel món. De fet, en un dels darrers viatges que va emprendre, concretament a l’Índia, va ser on va entrar en contacte amb el món del tatuatge i, diu, «se’m va obrir una porta nova». «Són coses que mai esperes i que un dia te les trobes, t’agraden i et deixes fer i molt content per això», assegura el creador qui és conscient que aquest cartell de Carnaval ha estat el treball que li ha donat, per ara, més repercussió.

Prem per veure més contingut per a tu