Segueix-nos a les xarxes socials:

Figueres

Un tuit reivindicant la gralla acaba amb el regal d’una guitarra elèctrica

Amb més de tres mil retuits, el missatge «ha fet soroll» sobre la situació de la música tradicional

Un tuit reivindicant la gralla acaba amb el regal d’una guitarra elèctricaQUATREVENTS

Un tuit dels grallers Quatrevents sobre un jove estudiant de gralla ha acabat amb més de tres mil retuits i la donació, per part de l’escriptor Jair Domínguez, d’una guitarra elèctrica. El gest, del que se’n va fer ressò fins i tot Televisió de Catalunya al programa Planta Baixa, es va consumar el cap de setmana passat i ara el grup medita què fer amb l’instrument.   

El figuerenc Ivó Jordà forma part dels Quatrevents, un grup que fa temps que, a través del seu compte de Twitter, reivindica la importància de la gralla, «ja que és un instrument mal vist i considerat de segona», i la música tradicional. Ho fan, però, d’una forma imaginativa i irònica. L’1 de maig se’ls va acudir penjar un Tuit que dèia: «Ahir un jove alumne ens deia que vol deixar la gralla perquè tocant-la mai podrà ser famós. Vam quedar que si un tuit sobre gralles arribava a 1000 RT no ho deixaria. Ens hi ajudeu?». Un dels que van respondre a la crida va ser Domínguez animant amb un altre tuit: «Si aquest tuit arriba a 1000 RT li regalo una guitarra elèctrica i evito que hi hagi un nou graller a Catalunya».

«Volíem fer soroll», explica Ivó Jordà. I ho han aconseguit amb més de tres mil RT i dos mil likes. Tot i que aquest alumne és una figura imaginada, Jordà assegura que podria representar «el 90% d’alumnes perquè qui estudia la gralla amb la intenció de dedicar-s’hi no ho pot fer, els mitjans s’enriuen i tot malgrat que hi ha gent que hi viu i en fa coses boniques». Ivó Jordà reconeix que «en Miquel som tots» i gràcies a la complicitat de Domínguez també s’ha fet més gran.

Prem per veure més contingut per a tu