El músic figuerenc Ivó Jordà i Marçal Ramon, integrants del grup Criatures, acaben de ­gua­nyar el novè concurs Sons a la Fira Mediterrània de Manresa. El jurat que va otorgar-los el premi va valorar la capacitat del duet per triar, renovar i arranjar un repertori significatiu i elegant amb dos instruments -la gralla i l´acordió diatònic- poc habituals en l´àmbit concertístic, així com la immediatesa i la qualitat del seu so.

Ivó Jordà i Marçal Ramon es van conèixer a l´Escola Superior de Música de Catalunya i des d´aleshores han tocat plegats en diferents formacions fins que van decidir-se a crear el duet Criatures. Les seves actuacions arreu de Catalunya han crescut molt gràcies a l´espectacularitat del seu so, al repertori acurat, entre peces noves i tradicionals, amb arranjament d´arrel d´aire actual.

D´altra banda, la figuerenca Lakaste (Núria Castelló) ha aconseguit accedir a l´última fase de 16a edició del concurs Sona 9. D´aquesta nova fase sortiran tres grups que accediran a la final que es farà a la sala Apolo de Barcelona, el 15 de novembre.