Els veïns de Llívia (Cerdanya) han tingut un ensurt important aquest dissabte quan un cérvol adult d'uns 4 anys s'ha colat a la terrassa d'un bloc d'apartaments del municipi. L'animal no ha provocat cap dany personal ni material però ha obligat als agents rurals a fer un perímetre de seguretat a la zona per evitar que altres veïns del poble s'hi acostessin.

La bèstia fugia d'una batuda de caçadors i ha anat a parar a la terrassa del primer pis. Després d'una estona decidint quina era la millor opció per alliberar-lo se l'ha adormit amb un dard tranquil·litzant. De la fiblada del dard l'animal ha sortit de la terrassa saltant la barana i s'ha enfilat muntanya amunt. Els agents rurals l'han seguit fins que el cérvol ha caigut adormit per efecte del dard tranquil·litzant, al costat d'un marge. Després li han extret el projectil, l'han carregat en un cotxe per després alliberar-lo a la muntanya. El succés ha provocat una gran expectació a la zona on s'han acumulat molts curiosos estranyats per la presència del cérvol a la terrassa del domicili.

El cap regional dels Agents rurals a la Cerdanya, Llorenç Recou, explica que el fet que estiguin en època de zel “els cérvols solen estar desorientats” i això pot provocar situacions com la que s'ha viscut aquest dissabte.