L’Asil Vilallonga de Figueres és una institució històrica classificada com a llar-residència no assistida per a homes i dones de més de 65 anys, de Figueres i de la comarca de l’Alt Empordà, que, tant per la seva edat com pels seus escassos recursos econòmics, els és necessari un lloc d’acolliment adient, per tal de tenir-hi una vellesa digna i tranquil·la.

Va iniciar la seva tasca a finals de l’any 1886 i avui dia continua donant un servei immillorable a les persones grans que s’hi acullen, actualment hi ha 49 persones residents. El centre està situat cèntricament a l’avinguda Vilallonga de Figueres. Les seves instal·lacions s’han adaptat i millorat d’acord amb el pas del temps.

La Fundació privada, sense ànim de lucre, Asil Vilallonga és l’encarregada de gestionar l’establiment i la seva finalitat és acollir persones més grans de 65 anys, amb un grau d’autonomia suficient i que lliurement i voluntàriament decideixen ingresar-hi.

El centre compta també amb vuit places assistides, les quals s’adjudiquen als mateixos residents que en el seu dia varen entrar en plenes facultats, però que, en el transcurs del temps, s’han vist mancats de l’autonomia necessària per valdre’s per si mateixos.

De caràcter familiar, l’Asil Vilallonga permet oferir un tracte personalitzat a cadascun dels qui hi viuen. El centre disposa de diferents serveis com ara, cuina pròpia; servei mèdic, d’infermeria i podologia; fisioteràpia; bugaderia; perruqueria; animació socio-cultural; capella-oratori, i, sala polivalent per actes, entre altres.

La llar-residència figuerenca està regida per un equip professional interdisciplinari i humà, tot ell acreditat, i amb el suport del Patronat de la Fundació Asil Vilallonga. Un equip que compta amb una excel·lent disposició per afavorir la qualitat de vida dels residents i per mantenir i millorar la seva autonomia.

LA FITXA

LA FITXAAsil Vilallonga

  • Adreça: avinguda Vilallonga, 1, Figueres
  • Telèfon: 972 503 269
  • Web: www.asilvilallonga.org