Quan preguntem als clients que venen a la nostra òptica sobre què o quin vidre porten a les seves ulleres, ens contesten: «No ho sé». «El de l’oferta», etc. Ens preocupem de si els aliments porten certs conservants, o que siguin bio o ecològics, però no ens preocupem d’uns dels sentits més importants, la visió.

Els tractaments de les lents, encara que són pràcticament invisibles, fan que la ullera sigui una eina eficaç. Tant si parlem d’un tractament d’alta resistència al ratllat per protegir les lents de les rascades o un tractament antireflector especial que redueix els molestos reflexos, aquests tractaments poden, en gran mesura, facilitar el confort visual.

Actualment existeixen tractaments per a les lents que inclouen filtre de la llum blava i filtre UV, que ens poden ajudar a protegir els ulls en qualsevol situació, com, per exemple, a aquelles persones que es passen moltes hores davant dispositius electrònics i pantalles.

La gran majoria sabem si portem antireflector o no, la qual cosa ens ajuda a millorar la nostra visió fent que sigui més còmoda i ens evita reflexos molestos, sobretot a la nit. Dins dels vidres antireflectants, existeixen diferents qualitats segons les capes que tingui el vidre, com més capes, més claredat i més confort.

Un dels tractaments que ens oblidem és el de la protecció a la UV. A l’estiu, estem conscienciats a posar-nos crema solar a la pell, però, en canvi, no ens protegim els ulls correctament amb una bona protecció per la UV. No totes les ulleres de sol són bones ni tots els vidres protegeixen igual de la UV.

Persones que han sofert alguna patologia, o bé que s’han operat de cataractes o infants, s’ha de tenir especial atenció a les UV, que poden afectar el desenvolupament i a la protecció de les estructures oculars.

Vista Òptica Roses

  • Adreça: avinguda Ginjolers, 87
  • Telèfon: 972 255 569
  • Web: www.vistaroses.com