El Peralada rep la visita del Palamós aquest diumenge (17 h) en un dels derbis empordanesos de la temporada de Tercera Divisió amb la missió de seguir retallant punts al líder Olot, que ara es troba a cinc punts després de la derrota garrotxina a Terrassa (2-1). El conjunt que entrena Arnau Sala i Xavi Punsí acumula tres empats i tres victòries consecutivament, té 14 punts de coixí amb el play-off i celebra el retorn del carriler Sergi Álamo, ja recuperat d'una ruptura del peroné que va reaparèixer en l'anterior partit a Granollers i que podria disputar el seu segon partit davant l'afició peraladenca.

Si bé continuaran de baixa les ja conegudes lesions d'Ernest Forgas i Draman Konaré, en els darrers dies han tornat, a més d'Álamo, peces bàsiques com Pablo Carbonell i David Serrano. A la porteria, el Peralada seguirà comptant amb Gianni Cassaro tot i tenir unes molèsties físiques. El que és quasi segur és que l'ex de l'Olot no serà present en el següent compromís al camp del Sabadell B (26 de març) perquè haurà de pujar en el primer equip, el Girona, per la convocatòria de Bounou amb la selecció del Marroc. Davant aquest cas, Richi Paz -cinc gols rebuts en vuit partits- ocuparà el seu lloc a terres vallesanes.

Els de Joan Mármol i Xavi Agustí, que tenen l'honor de ser el primer equip que va tombar el Peralada aquesta temporada, recuperen David Cano després de complir el partit de sanció el dimecres en el camp del Sant Andreu (1-1).

El degà és setè i té les places de promoció d'ascens a Segona B a quatre punts. Aquest duel serà ben especial per a actuals jugadors del Palamós que algun dia van vestir la samarreta verd-i-blanca, com Sergi Garcia (5 temporades), Jaume Duran (4) Guillem Cornellà (2) i Narcís Barrera (1).

El Figueres encara hi creu

Un altre equip que vol allargar les seves aspiracions per intentar treure el cap en el play-off és el Figueres, que després de superar agònicament el Santfeliuenc (2-1) i veure com l'Ascó perdia a Cerdanyola (2-0) té les places privilegiades a set punts. Els nois que entrena Chicho visiten aquest diumenge (12 h) el camp de l'Europa, que s'ha escapat de la zona de descens, en el retorn del lateral Santi Varese després d'un partit sancionat. Tanmateix, al mig del camp reapareixerà Ferran Grau després de perdre'l el darrer duel per paternitat.

El Figueres, novè classificat, es troba en una bona línia i només ha perdut 1 dels 10 partits d'aquest 2017, curiosament contra el cuer Júpiter (2-1) en el darrer desplaçament. Seguint en aquesta línia, l'assignatura pendent dels empordanesos és a fora de casa, on només han guanyat un partit en tot el curs, a l'octubre, a Vilassar.

Un triomf amb doble valor per a la Jonquera

Amb més urgències per puntuar, en l'àmbit altempordanès, es troba la Jonquera, que aquest diumenge (16 h) té un duel vital a casa per encarrilar la permanència. L'equip que dirigeix Axel Vizuete és setzè, amb quatre punts de coixí amb el descens, i rep a les Forques la visita del Sabadell B, antepenúltim classificat i primer equip que perdria la categoria. Un triomf davant el filial vallesà tindria un doble valor pels fronterers, que encadenen quatre derrotes i un empat i que en un principi seguiran tenint la baixa per lesió del central Botxi.