Sant Llorenç de la Muga

La Guàrdia Civil descobreix un taller il·legal a Sant Llorenç de la Muga

Els agents denuncien el llogater de la parcel·la, on també hi criava setze cavalls que no estaven inscrits a cap registre

20.06.2016 | 15:42
Imatge del taller il·legal de Sant Llorenç de la Muga.

La Guàrdia Civil ha descobert un taller mecànic il·legal en una parcel·la situada al polígon de Sant Llorenç de la Muga. A la finca, on també hi havia una zona boscosa, el seu llogater hi tenia diversos cotxes per desguassar i també hi amuntegava piles de pneumàtics i oli de motor usat. En una tenda de campanya rudimentària, el responsable del taller il·legal hi guardava els estris per arreglar els vehicles. Els agents l'han denunciat per no disposar de cap mena d'autorització i també per emmagatzemar residus sense permís. Però la cosa no s'acaba aquí. Durant la inspecció de la parcel·la, la Guàrdia Civil va veure com l'home hi criava setze cavalls. Cap dels animals estava inscrit al registre, per la qual cosa els agents van interposar al llogater una tercera denúncia.

Les denúncies al llogater de la finca es van interposar aquest passat 15 de juny. Els agents del Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil de Figueres havien rebut l'avís que a Sant Llorenç de la Muga hi havia un taller mecànic il·legal.

Qui l'havia muntat era un home que tenia llogada una parcel·la situada al polígon del municipi. La Guàrdia Civil va anar cap allà i va descobrir que a l'interior de la finca, formada per una zona boscosa, hi havia diversos cotxes per desguassar. L'home havia instal·lat una tenda rudimentària de campanya a la parcel·la, on hi tenia les eines per arreglar vehicles. A més, a l'espai també s'hi amuntegaven pneumàtics i, a l'interior d'una caravana, el llogater hi guardava oli de motor usat.

Segons informa la Guàrdia Civil, l'home tenia una instal·lació elèctrica precària. "Hi havia cables connectats a la xarxa que tocaven directament a terra, amb el risc que això suposava que es produís un curtcircuit i s'incendiés el sotabosc", precisa el comunicat.

La Guàrdia Civil va contactar amb el llogater i, després de veure que no tenia ni autorització per fer de mecànic ni tampoc per emmagatzemar residus, el va denunciar davant el Departament d'Empresa i Ocupació i l'Agència de Residus de Catalunya (ARC).

Però aquestes dues no van ser les úniques actes que se li van aixecar. Durant la inspecció de la finca, la Guàrdia Civil va veure com a la parcel·la l'home hi criava setze cavalls. Cap d'ells tenia els documents d'identificació necessaris, no portaven microxip i la finca tampoc estava inscrita al registre d'explotacions ramaderes. Per tot plegat, la Guàrdia Civil va interposar una tercera denúncia al llogater, aquest cop davant del Departament d'Agricultura.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema