Una dona de 58 anys i de nacionalitat francesa ha mort aquest dissabte després de caure d'una embarcació que anava de Port de la Selva a França. Segons Salvament Marítim, la tripulant ha caigut a l'aigua a causa de la mala mar quan la pneumàtica estava a uns dos quilòmetres de Llançà. Tot seguit, un home de 57 anys s'ha llançat al mar per rescatar-la. Els altres tres tripulants de l'embarcació han trucat al telèfon d'emergències 112 a les 15.45 hores per alertar dels fets. El cadàver de la dona ha estat localitzat per un helicòpter de salvament francès i l'ha portat fins a Port de la Selva una embarcació de Salvament marítim. L'home, que ha patit una hipotèrmia, ha estat rescatat per la Creu Roja.

En l'operació de rescat hi han participat dos helicòpters, un de Salvament Marítim i un de salvament marítim francès, i tres embarcacions de la Creu Roja de Llançà, el Port Nàutic de Llançà i Salvament Marítim.

En el moment dels fets feia molt mala mar i tot apunta que la dona ha caigut a l'aigua per un cop de mar. A causa del fort onatge, la llanxa en la qual viatjava l'ha perduda de vista en pocs segons. Finalment, l'helicòpter del servei de Salvament francès Cross Lagarde ha localitzat el cos de la dona davant la costa de Llançà. La víctima ha estat traslladada al de Port de la Selva, on la Guàrdia Civil s'ha fet càrrec del cadàver, al qual es farà l'autòpsia, i ha obert una investigació per aclarir perquè ha caigut al mar.

L'home, de nacionalitat francesa, ha estat rescatat per l'embarcació de la Creu Roja, que l'ha portat fins al Port de Llançà amb signes d'hipotèrmia. Un cop a terra, l'afectat ha estat evacuat al Centre d'Atenció Primària del Municipi.

L'embarcació en la qual viatjaven les dues víctimes estava matriculada a Portvendres.