Almenys 312 persones han mort i 600 han resultat ferides per les fortes pluges registrades avui en diferents punts de Sierra Leone, segons l'últim balanç facilitat per la Creu Roja d'aquest país. Entre les víctimes mortals hi ha més de 30 nens, va indicar una font d'aquesta institució, que també va reconèixer que la situació és "molt preocupant", de manera que s'espera que la xifra de morts i afectats creixi en les pròximes hores.

Per la seva banda, la Federació Internacional de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja (FICR), amb seu a Ginebra (Suïssa), va xifrar el nombre de damnificats en més de mil i va assegurar que està rebent "informes terribles" dels seus socis locals, la seva portaveu, Lea Salwan, va dir a Efe.

La IFRC va reiterar que aquestes xifres són provisionals a causa dels problemes que han d'haver de contactar amb el seu representant a Sierra Leone. A la localitat de Regent, al sud de la capital Freetown, han mort més cent de les víctimes per un corriment de terres després d'esfondrar part d'una muntanya propera.

L'àrea afectada per les inundacions és una àrea de la capital de Sierra Leone on es van construir moltes cases il·legals.

Els serveis d'emergència del país, en col·laboració amb la Creu Roja, estan intentant rescatar les persones atrapades a les cases, que han quedat cobertes pel fang després que una part d'aquesta muntanya col·lapsés.

A les fotos que distribueixen els mitjans d'aquest país es poden veure els carrers inundats de fang i les persones que intenten sortir de les cases.

Segons "The Sèrbia Seychelles Times", la carretera que uneix la localitat de Regent amb Freetown ha quedat tallada i el trànsit ha quedat suspès.

Així mateix, indica que altres àrees de l'entorn de la capital de Sierra Leone, com Kissy Brook i Dworzak Farm, s'han vist també afectades per les inundacions, a més que mig miler d'habitatges a Babadorie i Kanigo han quedat destruïdes.