El president turc, l'islamista Recep Tayyip Erdogan, ha fet una crida al poble turc a resistir l'intent de cop militar d'aquesta nit, perpetrat en la seva opinió per un petit grup de militars.

"Insto a la nostra gent, a tothom, al fet que ompli les places del país per donar-li (a l'exèrcit) la resposta necessària", va manifestar Erdogan en declaracions per telèfon a l'emissora CNNTürk.

"Aquest cop d'estat mai tindrà èxit. Tard o d'hora serà eliminat. Torno cap a Ankara", va agregar el president, qui es troba de vacances fora de la capital turca.

"Aquest esdeveniment avui és desafortunadament un intent de cop d'Estat, perpetrat per un petit grup dins de l'exèrcit. Ho ha fet per l'estructura paral·lela que coneixem dins de l'Estat", va dir el president.

"Rebran la resposta de la nació i pagaran un alt preu per actuar contra la nació. No els cedirem el camp", va assegurar Erdogan, el país del qual és un membre clau de l'OTAN.

"Jo sóc el comandant en cap. Sense la meva informació l'exèrcit no pot fer gens. He sentit que el cap d'Estat Major està detingut. No obstant això, no sé fins a quin punt això és veritat", va reconèixer el president.