La CUP-Crida per Girona va fer ahir un document de propostes per combatre la segregació escolar a la ciutat. A l'acte van participar la regidora Laia Pèlach i l'ex-regidora i membre de la comissió d'educació Anna Pujolràs.

Les cupaires van declarar que «la segregació escolar i els processos de guetització suposen una vulneració del dret a l'educació». El document es va transmetre a la regidora d'educació de l'Ajuntament de Girona després que hi hagués un procés deliberatiu sobre planificació educativa que que va promoure la regidora a través d'una empresa externa. La CUP es va mostrar crítica amb aquest procés, pel fet que s'impulsés d'esquenes al Consell Municipal d'Educació i pel seu cost, que va ser de 18.000?.

Les propostes

El reforç i la dinamització de l'Oficina Municipal d'Educació va ser la primera proposta presentada per la comissió d'educació de la CUP-Crida per Girona. A més, van demanar la participació de forma activa i compromesa en els espais de treball i la coordinació amb el Departament d'Ensenyament i altres agents com ara la Taula Mixta de Planificació Escolar i les Comissions de Garantia d'Admissió, la ampliació de la dotació dels ajuts per a la igualtat d'oportunitats, promoure un acord del Consell Municipal d'Educació per a l'equitat i la igualtat d'oportunitats en l'educació i finalment la elaboració d'un protocol de detecció i distribució d'alumnat amb necessitats educatives específiques.