Les activitats coproduïdes entre l'Ajuntament i les diferents associacions a la Xarxa de Centre Cívics de Girona han crescut un 15%. Potenciar la programació de projectes que permetin treballar objectius comunitaris de barri a llarg termini, és l'aposta per als propers anys, segons van explicar ahir la tinenta d'alcaldia d'Igualtat, Drets Socials, Treball, Joventut i Seguretat, Sílvia Paneque, i l'adjunt de secció de Centres Cívics, Narcís Badosa.

Les activitats programades als equipaments de la Xarxa de Centres Cívics -8 centres cívics, 10 espais cívics i 18 locals socials-, han rebut un total de 34.603 usuaris, que representen un terç de la ciutadania de Girona i suposa un increment del 10% respecte a l'any anterior.

Als últims 5 anys des de la Xarxa s'ha passat de gestionar 23 equipaments, a gestionar-ne 36, entre centres cívics, espais cívics i locals socials. Paneque va posar èmfasi en aquesta crescuda i va manifestar que «la filosofia de l'Ajuntament és arribar a tota la ciutadania a través de tots aquests equipaments de proximitat que permeten apropar la cultura, l'educació, la formació i la cooperació».

Onze tipologies diferents

Pel que fa a programació d'activitats, «els cursos i tallers representen un 36% del total d'activitats, tot i que des de la Xarxa de Centres Cívics es programen 11 tipologies d'activitats diferents, entre les quals actes populars, assajos, casals educatius, exposicions, entre altres, amb la qual cosa la ciutadania té en oferta un ventall ampli i divers d'activitats adreçades a tots els públics», segons va remarcar Badosa.

«La Xarxa de centres cívics es consolida com un espai de barri fet des de la gent del barri amb professionals arrelats al territori amb un compromís i una participació claus de les entitats i associacions de Girona» va explicar Paneque.

Pel que fa a nombres d'usuaris, les activitats adreçades a la gent gran són les que han sofert un augment més considerable, amb un total de 6.296 persones que han gaudit del servei i que representen un 29,5% respecte de l'any anterior.

Els centres cívics són equipaments de titularitat pública municipal, que formen part de les polítiques socials de l'Ajuntament. Conjuntament amb la iniciativa ciutadana i associativa promocionen i potencien la cohesió i el desenvolupament sociocultural dels barris de la ciutat. «Valorem com a especialment interessants les propostes coparticipades per tots els actors: veïns, associacions, entitats i la gent que treballa a la xarxa de centres cívics» va concloure Sílvia Paneque.