Els difunts no podran tenir el seu nom en un carrer o plaça fins a cinc anys després de la mort

ERC i la CUP es queixen que el nou reglament per adjudicar noms no esborra els noms franquistes

13.10.2016 | 06:30

Quan una persona mori no podrà tenir un espai públic (plaça, carrer o jardí) amb el seu nom fins cinc anys més tard. Aquesta és una de les qüestions que inclourà el reglament per a l´assignació de denominacions de vies urbanes i espais públics del municipi de Girona.

El regidor de la UMAT, Manuel Martín (PSC), va recalcar, en el ple municipal de dilluns, que les peticions s'estudiaran cas a cas. L'aprovació definitiva del reglament presentat per l'equip de govern (CiU i PSC) va tenir el suport de Ciutadans i el PP. ERC i la CUP, però, es van abstenir.

Ambdues formacions havien presentar al·legacions (com també dues associacions de veïns) i van considerar que no es van tenir en compte. Laia Pèlach (CUP) va indicar que el text no deixa clar i sobre paper que cal mitigar el dèficit històric dels noms de dones. ERC, com també la CUP, creuen que es mantindran noms franquistes. Maria Mercè Roca (ERC) va dir que haurien volgut que s´establissin criteris on es tingués en compte la pau i els infants. En nom del govern, Martín va insistir en què tot s´estudiarà i que marcar molts criteris seria acotar massa. Això sí, va dir que es treballarà per acabar amb el desequilibri.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema