Girona reviu els setges napoleònics aquest cap de setmana

Aquest cap de setmana Girona torna al passat. La recreació del Gran Dia de Girona a diferents punts del Barri Vell dissabte és l´activitat més destacada de la novena edició d´aquesta festa

17.09.2016 | 06:30
Girona reviu els setges napoleònics aquest cap de setmana
Girona reviu els setges napoleònics aquest cap de setmana

La novena edició de la festa Reviu els Setges Napoleònics tindrà lloc aquest cap de setmana a Girona. Durant dos dies, el Barri Vell de la ciutat es convertirà en escenari de recreacions històriques de batalles i de campaments i de concentracions de tropes participants en els setges que es van viure a principis del segle XIX a Girona. Les jornades estan organitzades per l´Associació Girona 1809-Amics de la Girona Napoleònica i compten amb el suport de l´Ajuntament de Girona.

Aquestes són les activitats més destacades d'aquest dissabte:

Una de les activitats més destacades i esperades de la jornada és la recreació del Gran Dia de Girona, que es farà el dissabte a partir de les 18.30 h. La batalla, composta de sis escenes, es dividirà en diferents moments que tindran lloc a la plaça de Sant Domènec, el portal de Sant Cristòfol, la Torre Gironella, els Jardins dels Alemanys i la plaça dels Apòstols.

El campament napoleònic de les jornades s´ubicarà aquest any al parc de les Ribes del Ter i es podrà visitar dissabte a partir de les 10 h i diumenge a partir de les 10.30 h. Allà es podrà veure com era el dia a dia en un campament militar d´aquella època, amb tasques com fer munició per a les armes de foc, instruir la tropa o portar a terme tasques de cuina i de manteniment del material.

A les jornades hi participaran aquest 150 recreadors vinguts de Catalunya, de la restat l´Estat, de França i d´Itàlia. En l´edició d´enguany hi haurà també tres peces d´artilleria, dues de les quals són rèpliques exactes d´algunes de les peces que van bombardejar Girona durant el setge de la ciutat.

Aquests són els protagonistes de la festa històrica

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema