La Policia Municipal de Girona ha detectat un repunt del 30% en els robatoris amb força a l'interior de domicilis durant aquests mesos d´abril i març respecte els mateixos mesos de l´any anterior. De fet, la policia ha indicat que ha duplicat esforços de presència als barris per aturar aquest repunt i ha detingut set persones aquesta última setmana.

El passat dimecres, 1 de juny, la Policia Municipal va detenir tres persones que intentaven robar a l´interior d´un domicili a la Gran Via de Jaume IGran Via de Jaume I. La intervenció va acabar al passeig del General Mendoza després d´una persecució i va començar arran del seguiment que la policia estava fent d´un dels tres individus sospitosos. Cap dels detinguts té antecedents, tot i que podrien haver actuat a diferents barris de la ciutat.

El dijous d´aquesta mateixa setmana la Policia Municipal va detenir quatre presumptes persones autores més d´un delicte de robatori amb violència i intimidació. Els fets van ocórrer al voltant de les vuit del matí, quan la Central de Comandament del 092 va rebre la trucada d´un establiment denunciant que acabaven de ser víctimes d´un atracament amb arma blanca. Diverses unitats i agents de la Secció d´Investigació i Seguretat de la Policia Municipal es van desplaçar al lloc de l´incident.

Els policies van iniciar una recerca per la zona que va culminar, una estona més tard, amb la identificació de quatre homes d´una edat entre 19 i 35 anys que coincidien amb les característiques facilitades a la Policia. Aquesta última detenció s´emmarca en un dispositiu específic de seguretat que s´està duent a terme des de la Policia Municipal de Girona en els barris de Sant Narcís i Santa Eugènia, amb un increment de la presència policial a la zona.