La pista elevada de l'Eiximenis es construirà l'estiu de l'any vinent

La instal·lació inclourà una estructura que cobrirà el pati i permetrà fer-hi esport a la part de dalt

29.04.2016 | 06:31
El projecte virtual que ha presentat recentment el consistori al Departament d´Ensenyament i a l´escola.

Vistiplau de totes les parts per a la construcció de la pista poliesportiva elevada a l'escola Eiximenis de Girona. La instal·lació serà una mena d'estructura coberta per protegir el pati en cas de pluja, on s'hi podrà practicar esport a dalt perquè és on hi haurà la pista poliesportiva, envoltada d'un enreixat i a la que s'accedirà per dues escales. Els treballs requeriran una inversió important i s'executaran en dues fases. La primera es farà tan bon punt acabi el curs 2016-17.
Les àrees d'Educació i Urbanisme de l'Ajuntament, el Departament, la direcció del centre i l'AMPA ja han enllestit els darrers serrells per tirar endavant una proposta que inicialment ja es va presentar fa justament dos anys a la comunitat educativa. Aleshores, la direcció del centre i els pares van demanar un seguit de millores que finalment s'han inclòs en el projecte, tot i que en una segona fase d'obres, ja que caldrà redactar el projecte i fer un estudi de costos, segons ha explicat la tinenta d'alcalde d'Educació, Isabel Muradàs.
La reivindicació del centre per tenir més espai ve de lluny. De fet, fa anys es va demanar a la Subdelegació del Govern que cedís tot o part de l'edifici que hi ha al costat de l'escola. El col·legi Eiximenis toca paret amb paret amb l'antiga Subdelegació del Govern i té una manca d'espai que no li permet ni tan sols tenir un gimnàs i que obliga a fer l'estona de pati en tres torns. L'Estat però no va cedir l'espai. Llavors, l'Ajuntament va començar a buscar alternatives i la idea va ser treure profit del pati. D'aquesta manera va sorgir la proposta de fer una estructura que, en primer terme, cobrís el pati i que, en segon terme, permetés fer-hi esport a dalt.
La direcció del centre i els pares van reclamar que el projecte inclogui també una paret corredora que permeti tancar la part inferior per, quan convigui, convertir-lo en un espai polivalent. També s'aprofitarà per treure els lavabos que ara hi ha al mig del pati i se'n faran de nous a la part inferior de l'estructura. També, possiblement en la segona fase, hi haurà una passarel·la que connectarà la pista superior amb l'edifici de l'escola.
Amb el vistiplau de totes les parts, ara caldrà fer el projecte i la valoració de costos, licitar els treballs per adjudicar-los i iniciar l'obra de la primera fase l'estiu de l'any 2017. Quan tot plegat estigui llest, l'equipament podrà ser utilitzat també per les entitats del barri. "És una inversió amb efecte multiplicador", ha detallat Muradàs.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema