Més de 1.500 persones van participar ahir a la gran final de la First Lego League Espanya, que enguany i per primera vegada es va celebrar a Girona. La competició, que va començar a les nou del matí i es va dur a terme al col·legi Maristes, va comptar amb 500 participants de 48 equips procedents de tot l'Estat, els membres dels quals -joves d'entre 10 i 16 anys- tenien el repte de presentar un projecte relacionat amb el reciclatge, la sostenibilitat i la reutilització.

En aquesta desena edició de la trobada nacional, hi van participar tres equips gironins, que van ser premiats: Arobot Infinity (Platja d'Aro) va ser guardonat amb el primer premi a l'Estratègia i Innovació; Mini Sauvath Park (Girona) va obtenir el segon premi a la Solució Innovadora; i Vídem42 (Figueres) va ser premiat amb el segon premi a la Inspiració. Els estudiants de Platja d'Aro i Figueres, a més, aniran a la final europea que se celebrarà a Tenerife.

Pel que fa als premis més importants concedits per les entitats impulsores de la First Lego League -la Fundació Scientia, la Universitat de Girona i la Fundació Princesa de Girona- van ser per a Overclock Axular (Euskadi), FSINGENIUM Team (Navarra) i Mechatronic Ants (Navarra).

Tornejos internacionals

D'aquests 25 equips premiats en reconeixement a la tasca desenvolupada, un total de 12 tindran l'oportunitat de participar en diferents tornejos internacionals com el World Festival de Sant Louis (EUA, abril de 2016); l'Asia Pacific Open de Sydney (Austràlia, juliol 2016) o l'Open European Championship de Tenerife, que enguany estarà organitzat també per la Fundació Scientia i que acollirà 800 participants de tot el món entre els propers 4 i 7 de maig.