Benet Rovira serÓ el pendonista d┤honor dels Manaies per Setmana Santa

La processˇ tornarÓ a comenšar a les nou del vespre i canviarÓ el sentit del recorregut

11.03.2016 | 06:30
Els representants de les confraries i Marta Madrenas, amb el cartell.
Els representants de les confraries i Marta Madrenas, amb el cartell.

Benet Rovira i Blanch serÓ el pendonista d'honor dels Manaies de Girona durant aquesta Setmana Santa. Una de les principals novetats de la processˇ de Divendres Sant serÓ que canviarÓ el sentit del recorregut, de manera que sortirÓ de la Catedral i passarÓ per sobreportes, la plaša de Sant Feliu, carrer Ballesteries, la Rambla, pont de Pedra, carrer Nou, avinguda Sant Francesc, plaša Catalunya, carrer Albereda, Ciutadans, plaša del Vi, Cort Reial, Ballesteries, plaša Sant Feliu i tornarÓ a la Catedral. Durant el recorregut, es repartiran fulletons on s'explicaran els detalls dels passos i les confraries.

Aquest dissabte, 12 de marš, se celebrarÓ la Festa de Confraria de Jes˙s i els Nens als locals parroquials de l'esglÚsia de Sant Salvador d'Horta. Diumenge, dia 13, tindrÓ lloc el viacrucis de la Catedral, que comenšarÓ a la Porta de la Miseric˛rdia per commemorar l'Any de la Miseric˛rdia. L'endemÓ, dia 14, se celebrarÓ el Quinari a la Mare de DÚu dels Dolors, a dos quarts de vuit del vespre a l'EsglÚsia de la Mare de DÚu dels Dolors.

El pregˇ de Setmana Santa es farÓ el dijous 17 de marš i anirÓ a cÓrrec de Joan Ferrer, professor de la Universitat de Girona. Com ja Ús habitual, tindrÓ lloc al salˇ de descans del Teatre Municipal. El diumenge dia 20 es podrÓ assistir al concert źla Passiˇ segons Sant Joan╗, dins la Temporada Musical d'IbercÓmera, a l'Auditori de Girona.

El dimecres dia 23, a les vuit del vespre, els Manaies portaran el penˇ al pendonista d'honor, Benet Rovira, que viu al carrer Migdia. Els Manaies, que sortiran de Sant Lluc, passaran per la plaša de Sant Feliu, Ballesteries, plaša de l'Oli, carrer Ciutadans, plaša del Vi, carrer General Mendoza, Rutlla i, finalment, carrer Migdia.

Divendres Sant, dia 25 de marš, tindrÓ lloc la processˇ del Sant Enterrament, que tornarÓ a sortir a les nou del vespre i comptarÓ amb mÚs de 1.300 participants de diferents confraries i 120 manaies. Enguany, per˛, han decidit provar de canviar el sentit del recorregut per evitar trobar-se massa enrenou a la Rambla. A mÚs, repartiran fulletons entre els assistents per tal que coneguin els diferents passos i confraries.

La tinenta d'alcalde de Dinamitzaciˇ de Territori, Marta Madrenas, va felicitar ahir la nova presidenta de la Junta de Confraries, Rosa Maria Domingo, per la seva nova responsabilitat i per źsumar una dona mÚs al capdavant d'una entitat╗. A mÚs, va convidar tota la ciutat a źparticipar i gaudir de les activitats de la Setmana Santa╗.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllašos recomanats: Premis cinema