El grup municipal del PSC a l'Ajuntament de Girona ha presentat una moció, a debatre en el ple de dilluns, per demanar que s'analitzi l'evolució de la desigualtat a la ciutat, que s'actuï en conseqüència i que es revisin els plans que té en marxa l'Ajuntament en funció d'aquesta realitat.

La portaveu socialista, Pia Bosch, subratlla que a Girona, com a la resta del país, existeix "una geografia de la desigualtat que podem palpar cada vegada qeu apamem la ciutat, barri a barri". En aquest sentit, recorda que les darreres dades específiques disponibles, que daten de 1996, són indicatives d'una desigualtat estructural. Si bé la mitjana de renda és de 100, hi havia barris a Girona amb un índex més elevat com el Barri Vell (111) i La Devesa-Mercadal (117), mentre que d'altres estaven clarament més desafavorits, com ara Can Gibert del Pla (86), Pont Major (86) o Font de la Pólvora (56). El PSC intueix que en aquests moments, amb la crisi econòmica, la situació ha empitjorat, però no tenen dades empíriques que ho demostrin.

Per això, la moció reclama que es faci un seguiment específic de l'evolució de la desigualtat a la ciutat. Concretament, el document proposa un primer acord perquè s'encarregui un estudi sobre les desigualtats a Girona i s'estableixi, pilotat per la UMAT, un o més indicadors sobre la desigualtat a la ciutat que es puguin anar mesurant periòdicament per veure'n l'evolució i actuar en conseqüència. A partir d'aquestes dades, la moció demana que l'Ajuntament revisi els plans que té en marxa per fer front al problema de la desigualtat.