La fundació Novia Salcedo ha rebut el Premi Fundació Príncep de Girona Entitat 2013 en reconeixement a la seva trajectòria i als "extraordinaris resultats en l'acompanyament i la integració laboral de joves, amb programes concrets i ben definits que cobreixen un abast molt ampli d'actuacions". "La seva taxa d'èxit en el crític context actual és un referent d'excel·lència en el sector", afirma l'organització. Amb seu a Bilbao i amb més de 30 anys d'experiència, aquesta entitat sense ànim de lucre acompanya els joves en el procés d'integració professional i social.

L'activitat de la fundació se centra en la integració laboral dels joves, la sensibilització de la societat i el desenvolupament de recerca i coneixement en Innovació Social aplicada. Fruit del seu treball ha aconseguit 5.000 portes obertes a joves becaris, 1.000 organitzacions sumades al projecte, 2.000 primers contractes aconseguits i un fons de beques a través d'empreses de 3,6 milions d'euros. El seu pressupost anual l'any 2011 va ser de 5,4 milions d'euros.

El premi, dotat amb 10.000 euros i una reproducció d'una obra de l'escultor Juan Muñoz, es lliurarà en el marc del Fòrum Impulsa que tindrà lloc els dies 26 i 27 de juny.

La proclamació del premi ha tingut lloc a la seu de la Fundació Marianao de Sant Boi de Llobregat, guanyadora del premi l'any passat.