A mesos vista d'entregar l'obra, Adif estudia si hi ha "criteris tècnics" que els permetin suprimir alguna sortida d'emergència. (Els que retallen no són criteris econòmics, i no pas tècnics?)

Al desembre, Adif entregarà l'estructrura, els túnels i la via. L'arquitectura, ascensors i altres "foteses" formen part d'un altre projecte independent que encara està en estudi. Ni els edificis, ni la urbanització del Parc està clara. Amb les obres "acabades" només recuperarem la meitat del Parc.

L'Ajuntament no es cansa de demanar paciència als veïns que, des de fa quatre anys, res més tenim per oferir. Però la nostra paciència dóna a Adif el que més necessita, temps per acabar, recollir i marxar.

Un dia ens llevarem sense màquines, sense sorolls, sense pols ni camions... però també sense ni tan sols el dret a queixar-nos quan ens adonem que no ens arreglaran els carrers perquè no els paga la pena fer-ho fins que es faci la fase II i III (tren convencional i retirada del talús). Que no hi ha ajuts per compensar al barri perquè ja s'han destinat des de fa anys a Temporades Altes i Temps de Flors. Que els arbres arrencats del Parc Central han estat repartits pels carrers i places de Girona senzillament perquè no hi ha Parc per reposar. Que Adif ja va compensar la ciutat fent obres públiques de manteniment i que al barri que més hem patit no ens toca res.

I sabrem per què no ens volien informar! Perquè Adif ha compensat tan poc com ha volgut i l'Ajuntament, donant l'enfrontament amb Foment per perdut, es va dedicar a recollir les molles que els donaven sense representar-nos ni exigir.

No sabem si comencen o no les obres del convencional, ni si l'opció del tercer rail és o no viable. Ni quan recuperarem la totalitat del Parc Central o el carrer Oviedo. Ni quan acabaran TOTES les obres del projecte ferroviari. Ni tan sols ens poden dir per què està més definida l'opció del baixador a l'aeroport que l'estació de Girona.

Cornuts i pagar el beure... quina merda de progrés!