Firatast obre avui les portes a la dissetena edició amb una cinquantena d'expositors (restaurants, botigues i entitats) i més de tres-cents tastets a triar. Josep Maria Matamala, director de l'empresa Incatis, que organitza la fira, va assenyalar ahir que entre les novetats hi ha formatge blau de búfala, mozarella de búfala o ous de cargol ("un caviar" batejat com a perles).

La fira és una de les més esperades i actives pels gironins, segons Matamala, ja que no es tracta de "mirar" sinó de "participar". Hi ha multitud de dades a destacar: quatre col·lectius de cuina tradicional (Sils, Salt, Tossa i Vilablareix); productes de la terra (en un estand d'Unió de Pagesos), subhastes benèfiques de l'Oncolliga; tres tiquets de regals als socis del Club Súper 3; dolços amb forma de mosca o de Catedral de la marca Giroska; pastissos d'Abraham Balaguer; un espai de peix de Palamós amb un taller per a mainada i gent gran; i a l'estand del Girona, Darryl Middleton oferirà un tast d'un pastís que ell mateix haurà elaborat.

Firatast estarà obert fins diumenge a les dotze de la nit. L'entrada val cinc euros i inclou tres tiquets de degustació. Els tiquets individuals valen 0,80 euros cadascun. Es poden reservar taules al telèfon 650 250 321 (mínim sis persones). S'esperen uns 15.000 visitants.