Girona

Un TAC confirma que el fòssil de vaca marina trobat a un carrer de Girona té més de 40 milions d'anys

Les restes són de les més antigues que s'han trobat a Catalunya i correspondrien a un exemplar jove d'un metre i mig de llargada

28.06.2016 | 17:52
El fòssil de vaca marina.

El fòssil de vaca marina trobat a un carrer de Girona té entre 40 i 43 milions d'anys. Aquest dimarts s'ha fet un TAC a les rajoles que es van extreure del paviment del carrer per escanejar detalladament els ossos i conèixer més detalls de la seva morfologia. A les proves hi han assistit dos investigadors del Museu d'Història Natural de Berlín, experts en vaques marines.

Una de les investigadores, Manja Voss, ha explicat que les vaques marines van aparèixer fa 50 milions d'anys i que aquest és un dels exemplars més primerencs de l'espècie que s'han localitzat. Segons les primeres informacions aportades pel TAC, es tractaria d'una vaca marina jove que mesuraria un metre i mig aproximadament.

Voss ha destacat que Catalunya és una zona rica en aquest tipus de restes i ha assegurat que la troballa els permetrà conèixer més detalls de l'espècie, com la dieta o l'estil de vida. L'estudi complet esperen poder-lo presentar a finals d'any.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema