El rescat de les persones atrapades a les cabines del telefèric de Montjuïc ha finalitzat poc abans de tres quarts de sis de la tarda, segons ha informat la Direcció General de Protecció Civil (DGPC). En total, s'han evacuat unes 70 persones que ocupaven 14 cabines del telefèric, en el tram entre Miramar i el Castell de Montjuïc. No hi ha hagut ferits. Segons sembla, l'avaria mecànica s'ha produït a l'estació intermèdia per la fallada d'una de les rodes gegants. Els passatgers de la primera cabina han estat rescatats per una grua dels Bombers de Barcelona mentre que la resta de cabines s'han remolcat lentament a través d'un motor auxiliar de gasoil fins a la base del telefèric, a la plaça de Dante.

Els Bombers de Barcelona han informat que l'avís de l'incident s'ha rebut a les 16.32 hores d'aquest dimecres 1 de gener i que a les 17.32 ja s'havien evacuat la setantena de persones atrapades a les 14 cabines del telefèric de Montjuïc, que compta amb un total de 30 cabines. L'ACN ha parlat amb diversos dels passatgers afectats -la majoria turistes- i s'han queixat de la manca d'informació durant els més de 60 minuts que han quedat atrapats a les seves cabines. Segons els afectats, la megafonia interna de les cabines s'escoltava molt malament i no sabien quin era el problema per estar aturats tanta estona.

El telefèric, almenys dos dies fora de servei

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha informat en un comunicat que el telefèric de Montjuïc s'ha espatllat pels voltants de les 16.30 hores a causa d'una incidència tècnica que ha originat l'aturada del sistema de tracció, "sense que s'hagin registrat situacions de risc en cap moment". Seguint el protocol establert, s'ha activat el dispositiu d'emergència, amb participació dels Bombers, que mitjançant el motor auxiliar ha permès desplaçar el carrusel de cabines cap a les diferents estacions i d'aquesta manera els passatgers que en aquell moment ocupaven les cabines, una setantena aproximadament, han pogut baixar-ne.

Només en un cas els Bombers han fet servir una grua especial per arribar a una cabina i fer-ne baixar els seus quatre ocupants. Els passatgers evacuats no han necessitat assistència, tot i que els serveis sanitaris s'han desplaçat a la zona per si havien d'actuar. Els tècnics del Telefèric treballaran per reparar l'avaria, localitzada en un volant de l'estació intermèdia, perquè el servei es pugui reprendre amb normalitat els pròxims dies. Segons les primeres informacions, el servei pot estar aturat almenys dos dies. Per això TMB ha reforçat paral·lelament la línia 150 de bus (Pl. Espanya - Castell de Montjuïc) per facilitar els desplaçaments dins el parc.