El Peralada és filial del Girona i sota la seva cúpula tindrà un segon equip a la pròxima temporada. El Peralada B és previst que sigui una realitat a partir de l’estiu i començaria des de sota, a Quarta Catalana. El filial verd-i-blanc es nodriria amb jugadors sorgits de l’equip juvenil A, actual líder de Primera Divisió, la quarta categoria -vegeu pàgina 36- i amb d’altres joves que havien format part del club anteriorment.

A la banqueta, un dels entrenadors que entraria a les travesses és l’actual preparador del juvenil A, Jordi Cruz, que debutaria com a tècnic de regional. El gironí va arribar a jugar a Tercera Divisió amb el Peralada, el Figueres i el Palafrugell i també va formar part de l’organigrama unionista. En el Peralada va ser on va penjar les botes després d’assolir la permanència a Tercera, el 2015.

La intenció del club verd-i-blanc és ascendir-lo a Tercera Catalana com més aviat millor i comptar amb jugadors que, en cas que el conveni amb el Girona es trenqui algun dia, puguin fer el salt al primer equip i no haver-ne de buscar vint de nous.

A Quarta, està per veure si la Federació l’inclouria en el grup de l’Alt Empordà o en el que n’hi ha del Baix Empordà i Gironès.

Sempre a l’última categoria

L’últim cop que els peraladencs van tenir un filial va ser el 2011, quan va quedar últim de Tercera Regional, i el que més tirada va tenir va ser el de la temporada 2006/07, que va quedar sotscampió amb contrastats com Arnau Sala, José Antonio Oronoz, Gerard Bech, Joan Padern o l’expresident Josep Isern. El Peralada B mai ha passat de l’última categoria territorial.