Des que el Barça va caure eliminat a la Copa del Rei a mans del Figueres, el 2001, que l'Estadi de Vilatenim no s'havia omplert tant com aquest dimecres a la tarda, en la inauguració del torneig MIC-Mediterranean International Cup. Pere Gratacós, entrenador d'aquell Figueres, no s'ha volgut perdre l'acte per, entre d'altres motius, l'amistat que té amb Juanjo Rovira, director del MIC.

La 18a edició d'aquesta prestigiosa competició de futbol base que té lloc al llarg de la Costa Brava per Setmana Santa ha escollit per primer cop Figueres per donar el tret de sortida a una edició de rècord. Els més de 7.000 participants que han estat presents a Vilatenim jugaran fins aquest diumenge prop de 900 partits, repartits en 372 equips, procedents de 42 països diferents. Una batucada per part del Tramuntakada i un ball de 400 participants de la mà del Dance Me han amenitzat la jornada. A l'exterior, han desfilat un centenar d'autocars, aparcats a l'exterior, una quantitat mai vist en aquest estadi, que s'ha rentat la cara posant tanques perimetrals a darreres de les porteries i més sortides d'emergència.

Abans del partit de juvenils entre el Màlaga i el Llagostera, David Bellver, president de MICSports, ha explicat que "ara que tenim la majoria d'edat seguim amb la mateixa il·lusió de quan van començar a Canàries. Palamós i Girona havien acollit les últimes inauguracions i ara estem molt contents d'estar a Figueres. Volem agrair a tots els equips la confiança que ens donen, és una experiència molt gratificant"

Mentrestant, Pere Vila, president de la Diputació de Girona, ha donat la benvinguda al MIC per "18 anys d'història, passió, estima i èxit. És un espectacle en l'àmbit mundial que ens omple d'orgull tenir-lo a les comarques gironines, hi continuarem apostant, la resposta dels equips és massiva".

Per la seva part, Marta Felip, alcaldessa de Figueres, acompanyada pel regidor d'Esports Jordi Masquef, apuntava que "el MIC no podia acollir un millor escenari que aquest en la seva majoria d'edat, és tota una fita per a l'organització i els equips participants. L'Estadi de Vilatenim no estava així de ple des del 2000 i ara acull una de les millors gales. Som una ciutat acollidora, de 89 nacionalitats, i ens omple tenir milers de participants entre nosaltres".

El MICFootball ha tret el cap a l'Alt Empordà aquest any, acollint una quarta part del torneig després de passar d'una a vuit poblacions: l'Escala va ser la primera i aquest 2018 s'hi han afegit Figueres -també acollirà algunes finals i posa a disposició l'estadi Albert Gurt-, Llançà, Bàscara, Empuriabrava, la Jonquera, Sant Pere Pescador i Navata. S'hi veuran partits de categoria cadet, infantil i aleví, amb jugadors d´entre 11 i 15 anys del Liverpool, Zenit, València i Celta -cadets-; Olympique de Lió, Athletic de Bilbao, Stoke City i Tottenham -infantils-; i Manchester United, Chelsea i Barça -alevins-, entre altres.

La majoria de seus tindran una vintena de partits entre el dimecres i el divendres, i dissabte només n´hi haurà a Vilatenim, Sant Pere, la Jonquera, Empuriabrava i l´Escala. L´impacte econòmic també es preveu alt, ja que prop de 800 persones d´una cinquantena d´equips, procedents de països com els Estats Units, Austràlia, Holanda, Finlàndia, Dinamarca, Japó, Regne Unit i Costa Rica s´allotjaran, durant quasi una setmana, en hotels de Roses, majoritàriament, i Figueres.