L’alacantí César Rico es va proclamar, ara fa deu dies, el volador més ràpid del món després de guanyar la final de la disciplina de velocitat Solo Speed, inclosa en el campionat internacional de vol indoor The Wind Games que va tenir lloc al Túnel de Vent d’Empuriabrava per cinquè any seguit. Rico, que ha fet parella amb els voladors altempordanesos Àlex González i Dani Gallego en algunes ocasions, té 25 anys i en fa quatre que està establert a l’Empordà després de descobrir una nova vocació.

La seva germana, Aida Rico, és la directora del Windoor: “Vaig venir a provar l’experiència, com a first-timer, i em va encantar. Quan vaig anar a Benidorm a acabar els estudis hi vaig donar voltes i tenia clar que volia tornar”, recorda l’alacantí. “Hi havia una vacant per a treballar en el bar del Windoor i vaig invertir el que guanyava en volar. Després em vaig treure el curs d’instructor. Sol tenir un cost de 5.500 euros, és com una carrera que et treus en dues setmanes, sé que és pasta, però és el que et permet treballar aquí”, afegeix Rico. Ara, és volador i encapçala un equip de 13 entrenadors que té el complex d’Empuriabrava per ensenyar la gent a com moure’s pel túnel.

Reclama més ajudes

En el primer simulador de caiguda lliure d’Espanya Rico hi passa “entre 12 i 14 hores diàries” i es considera professional malgrat el poc suport que rep de les institucions: “És un esport bastant car en l’àmbit d’elit, no ens reconeixen i hauríem de rebre més ajudes si volem que aquest esport vagi endavant”, apunta.

Ha participat en Mundials i en referència al seu últim títol de Solo Speed en els The Wind Games explica que “va ser una competició bastant forta, hi havia els millors voladors del món i gent més experimentada i no pensava guanyar ni de broma”. En la seva disciplina havia de realitzar un total de nou rondes “amb el menys temps possible i el mínim d’errors, passant per unes línies imaginàries. Vaig guanyar per tres dècimes i sense fer cap error”.