El Gran Mestre francès Jean Noel Riff es va proclamar campió, la setmana passada, de la 18a edició de l'Obert Internacional de Figueres Miquel Mas. El clàssic torneig estiuenc, organitzat pel Club d'Escacs Figueres en el Castell de Sant Ferran, va comptar durant vuit dies amb 130 jugadors. El vencedor d'enguany -agafava el relleu del GM peruà Emilio Córdova- va acabar sumant, en el grup A, un total de 7,5 punts de 9 possibles, tot quedant per davant el GM Miguel Muñoz, el MF Julio Javier Alonso i el GM Javier Campos. La primera categoria va comptar amb 32 jugadors inscrits de 10 nacionalitats diferents.

Pel que fa al grup B, en primer lloc va quedar Ricard Nadal, per davant Buenafé (Zugzwang), Núñez (Alt Empordà) i Franck Claret. Aquesta categoria tenia 62 jugadors i el millor més gran de 65 anys va ser un habitual de l'Obert de Figueres, Àngel Làzaro, de l'Aragonès. Així mateix, els campions d'edats sub16, sub14 i sub12 van ser, respectivament, Albert Gratacós (Banyoles), Heribert Jurado (Olot) i l'italià Dario Spada (Vitinia-Roma).

Nivell entre el torneig infantil

D'altra banda, en el grup C, inclòs en el sisè torneig infantil sub12, el campió va ser Roger Bernadó (Colon Sabadell) i el podi el van completar el sub8 Daniel Salinas i Lucas Puente. Els tres primers sub10 classificats que no van obtenir premi de la general van ser Dan Clotet (Joviat Fundació), Arnau Muntal (Cerdanyola del Vallès) i Emili Romeu (Peona i Peó), mentre que els tres primers sub8 van ser Arnau Vives (Alt Empordà), Pau Manel Prada (Paretana) i Ariadna Carrasco (Montornès). Les dues primeres classificades femenines en sub12 i sub10 van ser Adahara Carrasco (Montornès) i Laura Toquero (Llinars).

L'Obert de Figueres va repartir 5.225 euros en premis entre els tres grups. En el marc de l'Obert es van disputar altres activitats, com el tradicional partit de futbol sala entre jugadors i organització o l'Actiu Territorial de Figueres. L'equip arbitral va ser encapçalat un cop més per l'àrbitre internacional Eduardo López, amb el suport de Carles Vilà.