El ciclista holandès Bauke Mollema (Trek) va aconseguir en solitari el triomf de la quinzena etapa del Tour de França, disputada entre Laissac-Sévérac L'Eglise i Le Puy-En-Velay, de 189 quilòmetres, en la que Chris Froome va aconseguir mantenir el mallot groc i el colombià Nairo Quintana, del Movistar, va perdre les poques opcions que li quedaven de cara a la general en cedir 3:54 respecte al líder.

L'etapa va ser interessant, amb ensurts i moments d'emoció que no van evitar que la general quedés com estava, amb els set primers en menys de dos minuts. La classificació més ajustada de la història a una setmana del final de la prova. Froome, que va patir de valent, va aconseguir mantenir-se com a líder, per davant de l'italià Fabio Aru (a 18 segons) i del francès Romain Bardet (a 23 segons).

El final era escarpat i propici per a les escapades, una clàssica etapa del Massís Central, en la que l'escapada va triomfar. Inicialment va ser molt nombrosa, amb 28 efectius, molts d'ells amb qualitat i experiència, cosa que va ajudar que arribés a bon port.

La clau de l'etapa va estar al Col de Peyra Taillade, de primera, en el que l'Ag2R va apretar aprofitant el trencament de la roda del darrere de Chris Froome. Kwiatkowsky, Heno i Nieve van acostar Froome al grup dels favorits, perquè Mikel Landa, l'heroi del dia per l'Sky, aconseguís baixar del grup dels millors per reintegrar-hi el seu líder, deixant estèril el treball de l'Ag2R pel seu líder, Bardet.

Per davant, Mollema, aliè a la guerra dels galls, vivia el seu màxim moment de glòria. El de Groningen va aconseguir la primera etapa pel Trek. Després d'un Giro fallit amb els galons de líder, aquesta victòria va suposar un bàlsam per a ell.

El Tour gaudeix avui de la segona jornada de descans, abans d'afrontar el tram final, amb totes les incògnites per descobrir i els Alps, els temuts Alps, a l'horitzó.