El britànic Chris Froome (Sky), triple vencedor i defensor del títol, i el colombià Nairo Quintana (Movistar) encapçalen la llista de favorits al Tour de França que començar avui a Düsseldorf (Alemanya), tot i que tots dos corredors no es presenten amb els objectius complerts abans de la prova més important del calendari, cosa que obre possibilitats a altres candidats.

Un Tour amb més incertesa a l'hora de fer pronòstics, que espera batalla amb la presència d'altres corredors que han de mostrar els galons dels seus equips, com l'italià Fabio Aru (Astana) després de la seva baixa per lesió al Tour, el colombià Esteban Chaves (Orica), enfocat al Tour, i fins i tot el murcià Alejandro Valverde (Movistar), capaç de seguir sorprenent als seus 37 anys.

El recorregut s'estendrà a través de 3.540 quilòmetres, predominarà la muntanya, amb 5 jornades de grans ports i 3 arribades en pujada. El rellotge tampoc tindrà gran protagonisme, amb 38 quilòmetres d'esforç individual repartits entre la prova inicial de 14 a Düsseldorf i els 23 de Marsella la vigília de París.

Coincideixen els favorits que la cursa i decidirà a la muntanya. L'organització ha inclòs els cinc massissos muntanyencs de la geografia francesa: els Vosges, Jura, Pirineus, Massís Central i Alps, que decidiran el podi final de París en l'última setmana de competició.