El tècnic del Manchester City, Josep Guardiola, exentrenador del Barça, està segur que el nou responsable blaugrana, Ernesto Valverde, «ho farà molt bé», com ho ha demostrat durant tota la seva trajectòria professional. Guardiola, que va participar ahir en el «Johan Cruyff Memorial», un torneig benèfic a favor de la Fundació Johan Cruyff al Club de Golf El Montanyà, va recordar que Valverde és «molt bon amic» seu, una persona «molt pròxima i un gran entrenador» al qual «no li donaria cap consell» en la seva nova etapa. Això sí, el tècnic del City va manifestar que Valverde ha de ser fidel a la seva forma de veure el futbol, com ja ho ha demostrat en tota la seva trajectòria a Grècia i en «llocs tan mediàticament difícils com València» o en l'Athletic. «En sap molt i és una persona extraordinària», va insistir.

Preguntat sobre la feina feta per Luis Enrique Martínez en les últimes tres temporades al capdavant del Barça, Guardiola va comentar que amb l'asturià els blaugranes van jugar fidels al seu estil. «Era un equip gairebé imparable», va dir. Sobre què necessita el Barça per recuperar el ceptre continental després que el Reial Madrid hagi aconseguit les dues últimes Copes d'Europa, Guardiola va assegurar que «poques coses», especialment després que els blaugrana hagin guanyat la Copa i lluitat fins al final per guanyar la Lliga. «El Barça és l'equip més competitiu dels últims 15 anys. Competitivitat significa guanyar cada setmana i en les lligues ningú ha aconseguit aquests èxits», va recordar el tècnic del City, qui va insistir que a Europa «una mala tarda» t'envia cap a casa.

«Crec que no hi ha hagut cap equip tan competitiu com el Barça. La Champions és més curta, pots fer vuit bons partits, però és que la lliga és cada dia, per tant no hi ha millor equip i ho tornaran a fer», va assegurar. Guardiola va felicitar el Reial Madrid per la recent Champions, però va considerar que els blancs no han de confiar-se perquè «el Barça torna sempre». Va estendre les seves felicitacions al tècnic blanc, Zinedine Zidane, però no va considerar que es puguin fer comparacions futbolístiques entre tots dos.

«Ens assemblem en el cabell. Ha fet un treball extraordinari i me n'alegro molt per ell. Va ser un jugador d'un altre nivell, dels millors que he vist mai, i els resultats com a entrenador així ho diuen», va afegir.

«Messi anirà on vulgui jugar»

En paral·lel, el secretari tècnic del Manchester City i exdirector esportiu del Barcelona, Txiki Begiristain, va assegurar ahir que «no veu» Leo Messi en un altre lloc que no sigui el club blaugrana i va avalar el fitxatge de Valverde com a tècnic dels catalans. Begiristain, que també va participar en el «Johan Cruyff Memorial», no va considerar que els seguidors barcelonistes hagin d'estar nerviosos pel futur de l'astre argentí. «Com hem dit altres vegades, Messi anirà on vulgui jugar. Se'l veu tremendament feliç aquí i no el veig en un altre lloc», va remarcar Begiristain sobre el futur de l'argentí, que encara no ha renovat el seu contracte amb el Barça, malgrat que des de l'entitat blaugrana es llancen missatges de tranquil·litat al respecte. Al secretari tècnic dels «citizen» li encanta el fitxatge de Valverde pel Barça. «Crec que s'ho mereix. Per la carrera que porta com a entrenador és dels que més es mereixen estar ara mateix al Barça», va insistir.