La primera fase de la lliga de Tercera Catalana femenina de vòlei va tancar diumenge passat amb perspectives elevades entre els dos equips sèniors altempordanesos, CV Sant Pere Pescador i CV Figueres, que s'han classificat per disputar la fase d'ascens a Segona. Per una part, les noies que entrena Miquel Salas només s'han vist superades en aquest primer tram d'exercici pel Lloret, líder indiscutible que ha guanyat els 14 partits.

En la cloenda de la primera fase, el Sant Pere -amb jugadores experimentades com Adriana Garcia, la capitana, l'ex del Bordils Mireia Pont o la corpulent Lisa Cremer- es va imposar (2-3) a la pista del Bordils B, que li trepitjava els talons. Les groc-i-negres, sense pressió, ja tenien l'accés garantit a la fase d'ascens des de finals de l'any passat.

La carambola perfecta

Per la seva part, el conjunt que entrena Santi Coll, més rejovenit i en construcció, va obtenir el quart i últim bitllet per promocionar a última hora, pràcticament quan no hi comptava. I és que la carambola es va produir: en la darrera jornada necessitava un triomf contundent -com així va ser, davant el Sant Celoni (3-0)- i que el seu rival directe, l'AVAP Girona B, tingués un mal dia a Tiana, com també va succeir (3-0). Només feia una setmana que el Figueres també havia esgotat els darrers cartutxos amb una victòria que va pujar-li la moral precisament contra l'AVAP B (2-3), que s'ha deixat prendre la quarta posició.

Les intencions de cara a la lligueta d'ascens, que és previst que comenci el 4 de febrer, són diferents: el Sant Pere no li faria un lleig a l'ascens mentre que el Figueres ja ha aconseguit cobrir els deures de la permanència després d'evitar el cinquè lloc, que l'hauria portat a jugar la lligueta per no baixar a Quarta.

A l'espera del sorteig d'aquesta setmana, d'entre els rivals més perillosos que es poden trobar hi ha el Llars Mundet B, Alpicat o Sant Fruitós, primers classificats dels altres tres grups.