Marc Márquez (Repsol Honda RC 213 V) es va retrobar amb la victòria en vèncer el Gran Premi de Motorland Aragó en el circuit d'Alcanyís i augmentar així el seu avantatge en la classificació provisional del mundial fins als 52 punts de diferència respecte a l'italià Valentino Rossi.

El pilot de Yamaha es va haver de conformar en aquesta ocasió amb la tercera plaça, en ser superat pel seu propi company d'equip, Jorge Lorenzo, que va aconseguir la segona posició en Motorland Aragó. El rosinc Maverick Viñales (Suzuki GSX-RR) va acabar en quarta posició, Dani Pedrosa (Repsol Honda RC 213 V), va ser sisè, per davant d'Aleix Espargaró (Suzuki GSX_RR), Pol Espargaró (Yamaha YZR M 1) i Álvaro Bautista, qui va quallar una excepcional actuació al manillar de la nova Aprilia RS-GP.

Tots els seus rivals sabien que calia frenar a Marc Márquez en el moment de la sortida per evitar que s'escapés en solitari i així va ser com Jorge Lorenzo (Yamaha YZR M 1) primer i Maverick Viñales (Suzuki GSX-RR) després, en veure que tots dos rivals fins i tot s'arribaven a tocar en l'exterior d'una traçada, aprofitaven la seva oportunitat de superar al líder del mundial, amb l'italià Valentino Rossi (Yamaha YZR M 1) molt atent.

Però Márquez va treure el seu costat més agressiu i abans de concloure la primera volta ja havia doblegat a Lorenzo i es col·locava per darrera de Viñales, al que va superar en la corba catorze de la segona volta.

Amb volta ràpida inclosa, el pilot de Repsol Honda era ja liderava de la carrera en la segona volta, però un error en l'inici de la tercera volta en entrar massa inclinat en una traçada, el va obligar a corregir i aixecar la moto, la qual cosa van aprofitar tant Maverick Viñales com Jorge Lorenzo, Valentino Rossi i el també italià Andrea Dovizioso (Ducati Desmosedici GP16) per superar-lo.

Márquez va decidir agafar-s'ho amb una mica més de calma i potser esperar a escalfar bé els pneumàtics per intentar iniciar una nova remuntada mentre Maverick Viñales va semblar agafar alguns metres d'avantatge respecte als seus rivals.

Rossi va avançar a Viñales en la novena volta, la mateixa en la qual el pilot de Suzuki es va colar a final de recta de meta i es va veure superat tant per Marc Márquez com per Jorge Lorenzo.

Dues voltes més tard i a raó de entre tres i cinc desenes de segon, Marc Márquez ja estava encganxat a Rossi, que va avançar a la següent, i va distanciar a ritme de volta ràpida. Lorenzo va atrapar i va superar a Rossi en la dinovena volta, en la qual Maverick Viñales va perdre ritme i es va quedar despenjat a la quarta plaça a més de tres segons del duo de Yamaha, que es va enredar en la seva particular baralla per la segona plaça.

A menys de dues voltes pel per al final, Rossi va intentar avançar a Lorenzo, però es va passar de frenada i va haver de sortir-se del traçat per evitar la carrera. El podi estava ja sentenciat.

Primer podi d'Alex Márquez a Moto2

El britànic Sam Lowes (Kalex) va sumar el seu segon triomf de la temporada en imposar-se amb autoritat a l'Aragó, gran premi en el que Alex Márquez (Estrella Galícia 0'0 Kalex) va obtenir el seu primer podi en la categoria després d'una tancada lluita final amb el seu propi company d'equip, l'italià Franco Morbidelli, que va relegar a la tercera posició per només 32 mil·lèssimes de segon.

Binder guanya el Mundial de Moto3

Jorge Navaro (Estrella Galicia 0'0 Honda) va tornar a guanyar una cursa de Moto3, però no va poder fer res per evitar que el sudafricà Brad Binder (KTM) es proclamés matemàticament campió del món a falta de quatre curses per acabar el mundial.