Pas endavant de Colera per tornar a potenciar el rem i el llagut tradicional català a l'Alt Empordà. Aquest diumenge 28 d'agost se celebrarà la 1a regata popular mar d'amunt a la badia de Colera. A partir de les 10 del matí, tripulacions dels pobles de Colera, El Port de la Selva, Empuriabrava i Roses participaran en una competició que pretén recuperar l'esperit de les regates que es van celebrar a Colera durant més de 15 anys, fins a mitjans de la dècada passada; així com també, anant més enrere en el temps, les curses que es feien entre pescadors al llarg de la costa catalana per portar el peix abans a la costa, i poder-lo vendre a més bon preu. Després de la cursa es farà una botifarrada popular a la sala polivalent de l'entrada del poble.

Fa un any l'ajuntament de Colera i voluntaris de l'Associació SOM-HI!!!! de Colera van recuperar l'embarcació, amb la col·laboració de l'artista Carles Bros, que va repintar el llagut. L'objectiu és potenciar la pràctica del rem en llagut català, molt arrelada a aquest poble -un dels impulsors de les primeres competicions, a finals dels anys 80- i que ha unit tradició i esport al llarg de bona part de la costa catalana i de la Costa Vermella, a la Catalunya Nord.

Centre d'interpretació del llagut tradicional català

L'ajuntament de Colera ha habilitat un espai al centre cívic del poble destinat a convertir-se en un Centre d'interpretació del llagut tradicional català. D'entrada s'hi han col·locat els principals trofeus aconseguits pels equips del poble durant gairebé dues dècades, i la voluntat és exposar-hi també un recull de fotografies de tot els anys en què el club de rem Colera va estar en actiu. A més, en col·laboració amb l'Associació Som-hi, s'han començat a fer xerrades i activitats vinculades amb la difusió i promoció del rem en llagut tradicional català, en la seva vessant més lúdica.

Durant tot l'estiu, l'Associació SOM-HI!!!! organitza activitats de tot tipus amb el denominador comú de la natura, esport i cultura. Diumenge, doncs, serà el torn de la primera regata en molts anys a Colera.