Tres dies després de guanyar la Supercopa d'Espanya, el vigent campió de Lliga, el Barcelona, inicia aquesta tarda la defensa del títol contra el Betis (18.15), al qual rebrà al Camp Nou minvat en la seva nòmina de centrals. Les lesions de Jérémy Mathieu i Javier Mascherano deixen Luis Enrique sense poder elegir a l'eix de la defensa, on formaran els dos únics jugadors disponibles en aquesta demarcació: Gerard Piqué i el francès Samuel Umtiti, que va debutar com a titular en la tornada de la Supercopa deixant bones sensacions.

Contra el Sevilla, Luis Enrique va reservar, pensant en la Lliga, el mateix Piqué, Sergi Roberto, Ivan Rakitic i Luis Suárez. Tots ells seran, en principi, titulars contra el Betis. El tècnic del conjunt blaugrana tampoc no podrà comptar amb Marc-André Ter Stegen ni Andrés Iniesta, lesionats, ni amb un dels nous fitxatges, el portuguès André Gomes, que arrossega una sanció de la temporada passada. També són baixa els brasilers Neymar i Rafinha Alcántara, que aquesta nit disputen la final dels Jocs de Rio amb Brasil.

El d'aquesta tarda podria ser l'últim partit del porter Claudio Bravo amb el Barça si finalment decideix anar-se'n al Manchester City, una possibilitat que ahir ja ni tan sols es va atrevir a desmentir el mateix Luis Enrique. L'entrenador, després de subratllar que no comentaria «supòsits» com la possible marxa del porter xilè, sí que va respondre a la pregunta de si el d'avui pot ser l'últim partit de Bravo al Barça. «No ho sé. Digues-m'ho tu», va respondre a la periodista que li va fer la pregunta, deixant entreveure per primera vegada la possibilitat. Luis Enrique, incòmode per les preguntes sobre el futur de Claudio Bravo, va mirar de centrar la seva compareixença en el debut de la lliga davant el conjunt andalús.

«Comencem tots amb els mateixos punts i els favorits seran els de sempre, encara que sempre hi pot haver alguna sorpresa. El nostre objectiu és tornar a guanyar la Lliga per tercer any consecutiu. Això és una cosa que ens motiva», va manifestar. El preparador asturià va advertir del perill que entranya la visita del Betis: «És un equip amb molts canvis respecte a la temporada passada. No només en nombre de jugadors, sinó en la idea de joc que planteja. Es veu que en pretemporada han aconseguit bons resultats i segur que ens generaran problemes».

També es va referir al seu nou tècnic, Gustavo Poyet. «En la seva etapa d'entrenador a Anglaterra ha estat en quatre equips. Té una experiència i un bagatge i una idea de futbol atractiva basada en el bon tracte a la pilota i la pressió després de pèrdua», va explicar.

Mentrestant, el Betis buscarà la sorpresa al començament d'una nova etapa amb l'uruguaià Gustavo Poyet. Encara la visita al Camp Nou amb molta il·lusió i la idea de crear problemes al totpoderós Barcelona.

Amb un equip molt renovat de la mà del seu nou director esportiu, Miguel Torrecilla, amb nou fitxatges i el retorn de dos jugadors que estaven cedits -els joves Álex Alegría i Álex Martínez-, els verd-i-blancs volen consolidar-se a Primera, superar el desè lloc de la passada campanya i mirar cap a Europa. Poyet va explicar ahir en la prèvia del partit que «m'agradaria poder jugar bé al Camp Nou i tenir molt la pilota», però també va advertir que «buscarem un bon resultat contra el millor equip del món». El tècnic va advertir que els seus jugadors estaven «ansiosos» pel debut contra el Barça.