"La Liga" sancionarÓ els clubs que no omplin el 75% de la 'graderia televisiva'

La grada oposada a les cÓmeres instalĚlades a la tribuna principal haurÓ d'estar plena

03.08.2016 | 19:13
"La Liga" sancionarÓ els clubs que no omplin el 75% de la 'graderia televisiva'
"La Liga" sancionarÓ els clubs que no omplin el 75% de la 'graderia televisiva'

La Liga sancionarÓ els clubs que no aconsegueixin el 75% d'ocupaciˇ a la grada oposada a les cÓmeres instalĚlades a la tribuna principal i que es veurÓ per televisiˇ, d'acord amb l'article 6.4 del Reglament per a la Retransmissiˇ Televisiva que entra en vigor a partir de la temporada 2016/17.

"L'ocupaciˇ d'aquesta graderia (oposada a la cÓmera principal) haurÓ de ser d'almenys el 75%, en cas contrari seran aplicables les sancions previstes en aquest Reglament. En el cas que l'ocupaciˇ sigui inferior al 50%, aquesta sanciˇ es duplicarÓ ", resa el citat article del nou Reglament que ha donat a conŔixer La Liga aquest dimecres.

L'ocupaciˇ de la grada oposada a les cÓmeres instalĚlades a la tribuna principal serÓ avaluada per la figura del 'director de Partit', que informarÓ desprÚs de cada jornada de la quantitat d'espectadors que es van situar en aquesta ocupaciˇ.

"Aix˛ es comprovarÓ mitjanšant el material grÓfic proporcionat per la unitat m˛bil i de les fotos que ell mateix farÓ al minut 30 del partit. D'aquesta manera podrÓ valorar l'afluŔncia i distribuciˇ de p˙blic", explica La Liga.

En cas de disconformitat en les xifres, es recorrerÓ a les dades proporcionades pels torns d'accÚs a la grada. "Es computaran com a seients ocupats aquells seients que hagin estat venuts com abonament de temporada a preu de tarifa encara que en alguns partits no siguin utilitzats", apunta el reglament.

AixÝ mateix, La Liga subratlla que la mesura quedarÓ "suspesa en partits que es disputin sota condicions meteorol˛giques adverses", com pot ser en circumstÓncies de pluja o neu.

"En el cas que algun club consideri que hi ha zones del seu estadi, no exposades a la televisiˇ, que queden habitualment desocupades, La Liga finanšarÓ la instalĚlaciˇ de lones per cobrir-les", afegeix.

La instituciˇ busca que els estadis siguin apreciats plens per "una ˛ptima retransmissiˇ televisiva". "╔s per aix˛ que La Liga recomana encaridament situar als abonats i p˙blic assistent prioritÓriament entre cˇrner i cˇrner de la grada oposada a la posiciˇ de la cÓmera principal", indica.

El president de La Liga, Javier Tebas, ja va avisar el passat 18 de maig de possibles sancions dins d'un pla estratŔgic per reforšar la marca de la seva instituciˇ i atrapar a la 'Premier' anglesa.

"L'any que ve treballarem amb la cÓmera zenital fixa, que la Premier ja la tÚ. El reglament marca diferents pautes i des de l'any que ve hi haurÓ sanciˇ econ˛mica per al club que no tingui el tir de cÓmera ple", ha assenyalat Tebes en aquell moment.

Dins d'aquest pla tambÚ es troba la renovaciˇ de diferents estadis de Primera i Segona Divisiˇ per adaptar-se a la "nova normativa audiovisual de La Liga".

Clubs com Betis, Vila-real, Eibar, Celta, LeganÚs o NumÓncia van comenšar al juliol a condicionar els seus estadis amb mesures com la reestructuraciˇ de la grada, el manteniment ˛ptim de l'estat de la gespa, la instalĚlaciˇ de noves cÓmeres o l'organitzaciˇ de posicions per a cÓmeres i comentaristes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllašos recomanats: Premis cinema