SEGONA CATALANA

El Base perd el pitxitxi Txus i acull Costa i Gaby. A la coneguda baixa del migcampista Pitu Labrador al Figueres i del davanter Nelson Rodríguez al Vilamalla, en el Base Roses cal afegir-hi la del davanter Txus Quintos. El castelloní tancarà un cicle de sis anys a la Vinyassa per anar al Cabanes, de Tercera, on iniciarà una segona etapa. En sis cursos, Txus ha marcat un total de 122 gols (11, 15, 28, 14, 34 i 20). D’altra banda, els primers reforços per als de Jose Santos són el defensa David Costa, cedit pel Figueres, i el migcampista del Vilamalla Gaby Escalona.

El Roses recupera Hosni i Portero i fitxa Fageda. Després de recuperar la Segona Catalana contra el Sant Jaume de Llierca, l’Agrupació Esportiva Roses ja té els primers reforços. En l’àmbit ofensiu, els de Gabri Maragall han recuperat dos exjugadors que eren al Cabanes, Àlex Portero -20 gols el curs passat- i Hosni Jelleun. A més, també incorporen el defensa Gerard Fageda (Figueres juvenil) i el mig Jorge Torres (Ripoll). D’altra banda, els primers renovats són Robert, Sergio Feria, Oscar, Vélez, Edu Sastre, Meli, Isma i Baduà.

El Cornellà, dirigit per Toni Soler, amb molt color altempordanès. A Segona Catalana, hi haurà l’Escala, Base i AE Roses com a equips de l’Alt Empordà, però el Cornellà del Terri (Pla de l’Estany) se’l pot considerar gairebé com el quart. Dirigit pel figuerenc Toni Soler, comptarà amb Pep Roca (l’Escala), Sergio Berenguel (Banyoles), Jordi Sánchez (Vilamalla) i Migue Cortés (Garriguella).

TERCERA CATALANA

El Besalú incorpora Malagelada i els juvenils Sergi Genís i Pau Duran. El Besalú, entrenat pel figuerenc Joan Mallart i que jugarà a Tercera Catalana, ha fitxat tres jugadors de l’Alt Empordà: el davanter Lluís Malagelada (Lladó), el porter Sergi Genís (Peralada juvenil) i el mig Pau Duran (Navata juvenil).

El Borrassà recupera Xavi Coto i dóna l’oportunitat a tres juvenils. Després d’anunciar les baixes de Wolfrando Juan i Pau Carbonell, el Borrassà de Josep Salas ja té les altes confirmades de Xavi Coto, mig que viurà una segona etapa després del pas pel Vilamalla, i dels juvenils Cristian Echeverría i Carles Miquel (Peralada) i Aleix Font (Vilamalla).

El Sant Pere potencia el grup amb Rubén Roca, Giménez, Mir i Albert. El Sant Pere Pescador seguirà entrenat per Jose Hernández i és dels equips que ha fet més fitxatges de renom ara com ara, amb jugadors contrastats per a la categoria com el porter Rubén Roca (Vilamalla), el central Jordi Mir (l’Escala), el mig Carles Giménez (Roses) o el davanter Alberto Jiménez, ja recuperat d’una lesió.

El Bàscara es queda sense el golejador Felip Sans. Després de marcar 16 gols la temporada passada amb el Bàscara, Felip Sans fitxarà pel Bescanó, de Segona Catalana. L’exjugador de la FE Figueres i l’Escala era el complement perfecte de Marc Tremoleda, autor de 18 gols, i s’afegeix a les baixes de Juan (Vilamalla), Ricki i Raül Coloma.

Carles Chacón torna al Llançà, club del seu poble, vuit anys després. Després de no continuar a la Jonquera, el migcampista Carles Chacón ha optat per tornar al Llançà. Chacón, de 31 anys, va deixar l’equip del seu poble l’estiu del 2008 a Segona Regional per créixer a Tercera Divisió i a Primera Catalana amb el Miapuesta Vilajuïga (1 temporada), Peralada (6) i la Jonquera (1).

El Cistella de Santos obre la porta de sortida abans de la d’entrada. El Cistella viurà el tercer curs seguit a Tercera Catalana, però aquest cop dirigit per Joan Santos. A la plantilla, els vermells renovaran bona part del bloc, però les primeres baixes són les de Petit (Llançà), Sergio Moreno (la Jonquera), i David Cargol i Miquel Àngel Moreno, que pleguen.

El Vilamalla renova sis jugadors després del descens de categoria. El Vilamalla, entrenat per Víctor López, procedent del juvenil A, iniciarà els entrenaments l’1 d’agost i ha lligat la continuïtat de sis jugadors després del descens a Tercera Catalana: Isaac Serra, Àlex Rojas, Dani Santolària, Toti Pujolar, Adri Ceballos i Miquel Cantenys. Del juvenil pugen Àlex Llobet, Ferran, Hasan, Nil, Maik Díaz i Pau Balsera.

QUARTA CATALANA

El Lladó aposta per Enric Font com a substitut de Quique Beltrán. La plaça deixada per Quique Beltrán a la banqueta del Lladó serà ocupada per Enric Font, amb passat a la base del Vilamalla i l’Empuriabrava. Després de fregar l’ascens a Tercera Catalana, els lladonencs tindran les baixes dels golejadors Llansá (Marca de l’Ham) i Lluís Malagelada (Besalú).

FEMENÍ

Continuïtat de Pont (Sant Pere) i de Cruset i Monturiol (Cabanes). A la lliga Preferent femenina, Joan Pont iniciarà, amb el Sant Pere Pescador, la seva setena temporada seguida a la banqueta. Tanmateix, a una categoria inferior, Primera Catalana, l’equip femení del Cabanes continuarà entrenat pel tàndem format per Quim Cruset i Carles Monturiol.