El CEB Marc Gasol va anunciar ahir que, després de dues temporades, canviarà la seva denominació per dir-se Escola Bàsquet Girona Marc Gasol. Segons va informar l'entitat amb una nota de premsa "és un canvi meditat però amb la certesa que és un pas endavant en aquest projecte, d'aquest club de Girona i per Girona" i afegia que ha de servir perquè "el club enforteixi encara més el seu vincle amb el territori gironí sense deixar de banda el nom del seu representant i impulsor, Marc Gasol".

A més del canvi de nom també es canviarà l'equipació i es passarà del blau i blanc actual als colors vermell i blanc, més representatius de la ciutat, prenent com a referent el Girona FC, el referent esportiu més visible de Girona. També s'ha canviat el logotip, fent ben visible el nom de la ciutat a la qual vol representar.

Fa setmanes s'especulava que el CEB Marc Gasol es fes amb una plaça a EBA o a LEB plata, però finalment es va optar per no fer el salt a l'elit. Quan el club es decideixi a fer el salt a categoria sènior, serà un nou pas per tenir un equip amb el nom de Girona situat, novament, a categories estatals de bàsquet, després de la desaparició del Sant Josep Girona, després de la temporada 2012/2013. Actualment els equips gironins participants a categories estatals son el Salt i el Quart, que juguen la Lliga EBA. De fet, el Quart va arribar a disputar la promoció d'ascens per aconseguir pujar a LEB Plata, tot i que no va poder assolir l'ascens després de quedar segon en la fase per pujar.

Marc Gasol, patró del projecte, ja sap què és jugar a l'elit a Girona, doncs va formar part d'aquell Akasvayu que va acabar guanyant l'Eurocopa de la FIBA la temporada 2006/2007, amb Svetislav Pesic a la banqueta, la temporada amb majors èxits esportius viscuts a Fontajau, però que va acabar amb un equip enfonsat econòmicament i abocat, irremeiablement, a la seva desaparició.

Aquest pas, tot i ser petit i, de moment, anecdòtic, podria tornar a portar el nom de Girona a categories superiors del bàsquet d'aquest país.