El windsurfista francès Pierre Mortefon (F-14) ha guanyat el primer eslàlom del XVIII Campionat del Món de Windsurf - GP Catalunya Costa Brava 2016 que ha començat avui a Sant Pere Pescador, en aigües del golf de Roses.

El vent tèrmic que ha bufat a partir de les 13 hores a la platja del Cortal de la Devesa ha permès celebrar una eliminatòria completa en la qual el francès Pierre Mortefon ha dominat de principi a fi i s'ha imposat a dos compatriotes seus, Pascal Toselli (FRA-916), que ha obtingut la segona plaça i Tristan Algret (GPE-44), tercer. L'actual líder del rànquing mundial de l'especialitat d'eslàlom, Matteo Iachino (ITA-140), només ha pogut ser vuitè.

També han quedat fora de concurs a les primeres rondes windsurfistes de la talla de Antoine Albeau (F-192), actual campió del món, Cyril Moussilmani (F-71) o Ross Williams (GBR-83).

Pierre Mortefon, de 26 anys, arribava a la Costa Brava situat en el quart lloc de la classificació provisional del Campionat del Món de Windsurf. Pel que fa als windsurfistes espanyols, el millor classificat ha estat Pablo Ania (ESP-16) .

Per a demà la previsió és que bufi el vent tèrmic amb la mateixa intensitat que avui, amb cels clars i assolellats segons els darrers pronòstics, el que fa preveure una bona jornada de competició.