“Vaig estar un dia passejant per Empuriabrava, vaig veure l’obra, em vaig apropar i em van dir que era un túnel de vent. Em va fer gràcia la idea, vaig començar a mirar vídeos per Internet, em va agradar i després d’una entrevista i proves físiques em van escollir”. Són declaracions d’Àlex González, un jove de Sant Miquel de Fluvià que a finals d’octubre va participar en la primera edició del Campionat Mundial de la Federació Aeronàutica Internacional (FAI) de vol indoor, a Praga. González va fer parella en la modalitat de 2 Way Dynamic amb l’alacantí César Rico i van aconseguir un meritori setè lloc d’entre els setze equips participants. El Windoor Empuriabrava va aportar un segon equip a la República Txeca, però en aquest cas de la modalitat de 4 Way Dynamic i que va quedar campió.

“Amb en César ens vam conèixer fa dos anys i a Praga era el primer cop que competíem de manera oficial”, recorda González, content del setè lloc però amb la sensació que “no vam tenir gaire sort amb els encreuaments; primer vam guanyar a Suïssa i després vam perdre amb Alemanya. Va anar bé, però encara podia haver anat millor”.

També és instructor

Què valoren els jutges en aquestes competicions? “Hi havia vuit batalles amb dues proves cadascuna. Per una part hi ha l’speed round, que és com un circuit imaginari i en què, amb el menys temps possible, has de passar per certs llocs i no cometre faltes. Per l’altre hi ha el free round, que pots fer el que vulguis i has d’intentar impressionar”, descriu González. La setmana que ve participarà en un campionat a Dubai fent parella amb Rico -més endavant, també seran a Bèlgica. Entremig, serà en una competició que s’organitzarà a Empuriabrava, tot i que en aquest cas farà parella amb el madrileny Miguel Ángel Marchena.

El volador empordanès no practicava cap esport de manera freqüent fins que va entrar al Windoor Empuriabrava i, des d’aleshores, és la seva passió i la seva feina. Enrere queden els anys que va treballar a l’obra, que no ha trepitjat més des que vola pel túnel. El de Sant Miquel explica que és el primer volador català que participa en campionats internacionals. A més de competir, és instructor, i en el túnel de vent hi vola una hora de mitjana al dia. “A vegades n’hi passo tres, però a partir de quatre no rendeixes tant i, a més, és un esport car”. Per als usuaris, volar dos minuts en el túnel de vent té un cost de 49 € -també inclou, durant una hora, lloguer d’equip, brífing i classe teòrica. “El primer cop és difícil, però no és gens perillós. Nosaltres ens encarreguem de controlar la gent a dins i, si caus, ho fas en una xarxa que és com un matalàs”, conclou González.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.