El Club Natació Figueres és una entitat que n’ha viscut de tots colors al llarg de la seva història i ja fa uns anys que només disposa de la secció de natació. Aquest grup, tampoc s’ha escapat dels alts i baixos, però actualment ha trobat una estabilitat. L’entitat figuerenca disposa, aquesta temporada, amb prop de noranta nedadors -una trentena més que fa dos anys- repartits en totes les categories, des de prebenjamins fins a absoluts.

D’entre les novetats que té el CN Figueres en aquest exercici hi ha la renovada junta directiva, des del mes de juny passat. El borrassanenc Joan Miquel Llinares és el nou president i substitueix Robert Puig, que havia agafat les regnes de Miquel Ruiz el 2011. “Ara, la salut és bona. Històricament, pel que m’han dit, havia tingut problemes econòmics, és una estructura difícil de mantenir”, comenta Llinares, involucrat al club figuerenc des de fa tres anys per l’entrada del seu fill Miquel en els equips base.

L’augment de jugadors que ha patit el CNF els darrers anys ha provocat que l’àrea tècnica també s’ampliés, amb l’entrada del tècnic ajudant Borja Carrascal, que s’afegeix a Roberto Martínez -entrenador principal- i Isaac Tudela. “Cada cop creixem més, falten mans i necessitàvem reforços”, afegeix el nou president.

L’aleví Garcia, 9è als Estats Units

En l’àmbit esportiu, Martínez explica que “estem en un moment dolç i tenim un equip interessant”. Ara, tenen tres grups diferenciats per categories: infantils, júnior i absolut; alevins i benjamins.

Arribar a les cotes mundialistes del vilamallenc Hèctor Ruiz, un nedador que va iniciar-se al CN Figueres, és complicat, però l’entrenador figuerenc considera que hem d’apuntar el nom d’Emiliano Garcia, de 12 anys. L’alberenc resideix actualment a Miami per motius laborals de la seva família, però “ve quan pot, la temporada passada va tenir la novena marca dels Estats Units en 1.500 metres crol. Del planter, és el que té el nivell més fort”. Ara bé, segons Martínez, hi ha altres nedadors de la base que també apunten maneres, com Miquel Llinares, Aaron Hernández, Joana Oliveras, Maria Rodeja i Núria Taboada. Els mateixos Emiliano i Llinares, de categoria alevina, tenen força possibilitats de classificar-se -segons Martínez- per als pròxims Campionats d’Espanya juntament amb el júnior Bradley Clerisse, ex del Swimfaster, i l’absoluta Júlia Soms.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.